GAMMEL EDDIKE PÅ NYE FLASKER FRA VENSTRE

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

Af Asger Aamund http://asgeraamund.dk

Venstres formand har netop publiceret 10 borgerlige principper, der skal tegne Venstres kommende politiske indsats. Der er ingen konkrete planer, men mere end samling små skåltaler, der kan anvendes i al fremtid ved festlige lejligheder i partiet. Luftige hensigtserklæringer, der aldrig forældes, fordi de aldrig bliver virkelighed.  De 10 principper flugter fint med, hvad der allerede står i Venstres partiprogram, men ligger galakser væk fra den praktiske politik, partiet har ført de seneste 20 år.

 Ud over det obligatoriske troskabsløfte til ’klimakampen’, vil Venstre nu arbejde på, at ’gøre Danmark og danskerne rigere’, man forlanger nu ’en stram og konsekvent udlændingepolitik’ og kræver, at ’det danske forsvar skal styrkes’. Ser man på Venstres praktiske politiske resultater side 2001, hvor de overtog regeringsmagten, er der dog ikke rigtig noget at komme efter, hvad angår borgerlige og liberale resultater. Anders Fogh Rasmussen stjal Socialdemokratiets mærkesager og gjorde dem til god Venstrepolitik. I perioden 2001-2010 steg det offentliges udgiftsniveau med ikke mindre end 80 milliarder kroner. Venstre indførte den berygtede iværksætterskat (Verdens eneste), som brandbeskattede risikovillig kapital til nystartede virksomheder. Iværksætterne flygtede ud af landet, og bortset fra IT-virksomheder består det danske iværksættermiljø i dag stort set af neglesaloner og café lattevogne.

Op til folketingsvalget forlod Venstre sit liberale Dannevirke og inviterede Socialdemokratiet til et regeringssamarbejde, nu da de to partier havde mere, der samlede, end der delte dem. Venstres nuværende formand Jacob Ellemann Jensen støttede helhjertet op om Lars Løkkes valgløfte om, at anvende hele det fremtidige økonomiske råderum på 75 milliarder krone til en udbygning af velfærdssamfundet. Ikke et ord om vækst som forudsætningen for velstand.

LÆS OGSÅ:  LANDSMØDER HAR FANDEN SKABT

Venstre bærer et stort ansvar for den totalt fejlslagne integration af migranter fra islamiske kultursamfund. Ifølge finansministeriet koster importerede klienter fra islamiske lande skatteyderne 90 milliarder kroner hvert år. Et beløb, der svarer til næsten fem gange forsvarsbudgettet. Venstre har været med i samtlige politiske forsvarsforlig så langt tilbage i tiden, øjet rækker. Resultat er et jammerligt forsvarsberedskab, nok verdens ringeste. Danmark kan i dag ikke en gang stille med en sølle brigade til det fælles NATO- forsvar.

Venstres ti fremtidsfantasier er rigtig nok sød læsning. Venstres resultater er derimod for en liberal demokrat en drik sur eddike.

Asger Aamund