Giv dit hus en udvendig make-over

Ofte er det sådan, at tiden læger alle sår. Sådan er det bare ikke med huse – tværtimod. De vil som bekendt bare blive grimmere og grimmere og mere og mere beskidte og forfaldne at se på, jo længere man lader dem stå til uden en kærlig hånd.

Så hvis du blot vil bevare en nogenlunde stabil status quo, eller måske endda vil opgradere husets udseende, er det enten med at komme i arbejdsskoene eller få nogle andre til at komme i arbejdsskoene for dig.

En masse, du potentielt kan kaste dig over

Afhængigt af pengepung, ambitioner og tålmodighed er der en hel masse, du kan begynde at lave eller lave om på huset: Facademaling, udskiftning af vinduer eller måske endda yderisolering eller terrasse? Hvis du vil give huset en ordentlig omgang, er det selvfølgelig en mulighed blot at bruge en rigtigt lang stige og flytte den for hver meter, du arbejder dig fremad på facaden (hvis du f.eks. maler). Men det kan hurtigt blive trættende, og også ret farligt/usikkert i længden, hvis du ikke får placeret stigen ordentligt og stabilt. Her kan det være en fordel at undersøge mulighederne for at stille facadestillads op langs muren – det er ikke for sjov, at de professionelle tyr til den løsning!

Se udlejning af facadestillads til private og erhverv her.

Tag et kig på husets omgivelser

Noget, man måske ikke umiddelbart forbinder med husets udseende, er de omgivelser, huset står i (det vil nok i langt de fleste tilfælde være din (for)have). Selvom de selvfølgelig, teknisk set, ikke er en del af selve husets udseende, vil haven og dens samspil med husets udseende indirekte præge indtrykket af huset. Så det handler om at få det til at gå op i en højere enhed, så der ikke f.eks. er er et stort træ, som spærrer udsynet til en flot bygningsdetalje. Held og lykke!