Global kritik af Facebook

Stadig flere amerikanske og europæiske politikere udtaler kritik af Facebooks planer om at gå i luften med sin egen valuta. Det skriver Berlingske.

Facebooks plan er, at den nye, digitale valuta skal være med til at holde på brugerne og gøre dem endnu mere afhængige af Facebook-imperiet.

I USA er Facebook i forvejen i uvejr efter en række skandalesager, hvor brugernes personlige oplysninger er blevet lækket eller opsuget af uvedkommende, samtidig med at Facebooks rolle som formidler af falske nyheder fra bl.a. russiske trolde har bragt selskabet under konstant, politisk beskydning.

Stadig flere politikere, både Demokrater og Republikanere, mener, at Facebook er blevet for stor. ”Facebook er allerede for stor og for magtfuld, og selskabet har brugt den magt til at udnytte brugernes data uden at beskytte deres privatliv. Facebook har oplysninger om milliarder af mennesker og har gentagne gange vist en mangel på respekt for beskyttelsen og påpasselig brug af disse data. Vi kan ikke tillade Facebook at drive en risikabel, ny kryptovaluta fra en schweizisk bankkonto uden overvågning”, siger Sherrod Brown, som er Demokraternes talsmand i Senatets bankudvalg.

Kommentarer