Guide: Vælg de rette kontorstole til dit kontormiljø

Er du på udkig efter en ny kontorstol – eller måske flere til at sætte et nyt kontormiljø op ude på din virksomheds matrikel? At vælge en god kontorstol er ikke i sig selv nogen stor kunst, for de basale features, en kontorstol skal have, kender du allerede. Du ved fx, at der er behov for ryglæn, så dine medarbejdere ikke sidder på en barstol og indtager en usund arbejdspositur, der giver nakkeskader.

 

Ryglænet skal understøtte ryggens naturlige krumning

Ryglænet skal understøtte ryggens naturlige krumning, og med armlæn til begge sider kan armene også ligge i hvile, når medarbejderen læser mails eller af anden årsag ikke er i fuld sving med at taste tekst eller tal ind på computeren. Hvis du ønsker at finde kontorstole til konferencerum, kan armlæn måske give problemer ved, at de støder mod bordpladen. Heldigvis kan armlæn nemt afmonteres.

 

Hjul til kontorstole bør vælges med omhu

Hjulene skal ej forglemmes, for sådan nogle skal en god kontorstol selvfølgelig også have, og hjulene skal vælges alt efter gulvet, da fx laminatgulve kræver hjul med en anden hårdhed end hjul til brug på gulvtæpper. Har du en kontorstol, hvis hjul ikke er optimale til dit nuværende gulv, kan du ved at få et stoleunderlag måske rette op på problemet. Stoleunderlag beskytter desuden gulvet mod slid.

 

Hav din medarbejders fysik med i dine overvejelser

Jo længere tid dine ansatte sidder ned i løbet af en arbejdsdag, jo større krav stiller det til de stole, de sidder i. Husk derfor også at have den enkelte medarbejders højde og bredde med i dine tanker, når du leder efter den rette kontorstol. Høje mennesker fx skal bruge en kontorstol, der kan justeres op i en komfortabel højde, så benene kan placeres forsvarligt på gulvet, og de ikke slider på leddene.