Har du penge kan du få

Flere og flere velhavende forældre betaler for privat lektiehjælp til deres børn. De taler dog ikke højt om det, fordi det ikke passer med det mindset, man har i Danmark, hvor man helst ikke skal købe sig foran i køen på bekostning af andre, skriver Berlingske.

”Privat lektiehjælp har i den grad gjort sit indtog blandt danske skoleelever over det seneste årti. Det viser en undersøgelse fra 2022 foretaget af tænketanken CEVEA, som for første gang har klarlagt omfanget af privat lektiehjælp i dansk sammenhæng. Undersøgelsen viser, at omkring hver 12. elev i 4.–10. klasse, svarende til 8,2 procent, har modtaget privat lektiehjælp i løbet af deres skoletid.

Fænomenet er mest udbredt i hovedstadsområdet og blandt velhavende familier, hvor forældre har en bruttoindkomst på over 1.200.000 kroner om året. I Region Hovedstaden har 12 procent af eleverne fået privat lektiehjælp, mens det hos familier, hvor forældre har en bruttoindkomst på over 1.200.000 kroner om året, er hele 16 procent svarende til hver sjette elev.

Det er den generelle mistillid til uddannelsessystemet, der er drivkraften bag behovet for privat lektiehjælp”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)