Historisk stor politi-dimission

295 mænd og kvinder kunne onsdag formiddag kalde sig færdiguddannede politifolk. Det skete ved en af de største dimissioner i dansk politis historie. De mange nye politifolk bliver nu fordelt i 12 forskellige politikredse.

Det var 295 stolte unge mænd og kvinder, som foran deres familier, justitsministeren og rigspolitichefen, modtog deres eksamensbeviser i Glostrup Idrætsanlæg onsdag d. 31. oktober.

Dimissionen var i dagens anledning flyttet ud af Politiskolen – hvor dimissionerne ellers typisk bliver holdt – simpelt hen fordi den var for stor til at kunne rummes i de vante omgivelser.

“Det er en af de største dimissioner, vi nogensinde har haft. Typisk ligger vi i omegnen af 75 dimitterende per gang, men denne gang er der altså 295 nye politifolk og deres familier til stede. Det kræver nogle større rammer, og derfor er vi rykket til Glostrup Idrætsanlæg,” siger Erik Johansen, som er leder af Politiskolen.

Det nære og det svære
Erik Johansen glæder sig nu til at kunne slippe det meget store antal dimittender løs ude i landets politikredse, hvor han er sikker på, at de vil blive budt velkommen med åbne arme.

“Dansk politi har mange opgaver. Derfor er det dejligt, at vi nu kan sende så mange nye kræfter ud og hjælpe til. Vi skal både kunne klare den internationale og organiserede kriminalitet, og vi skal være til stede ude i lokalsamfundet og skabe nærhed og tryghed. Det kræver mange hænder og hårdt arbejde, så de nye politifolk er en tiltrængt saltvandsindsprøjtning,” siger han.

LÆS OGSÅ:  Regeringen vil gøre værdifulde klima- og vejrdata fra DMI gratis

Populær uddannelse
Årsagen til, at netop dette hold af dimittender er så stort, er, at en del af de studerende fik forlænget deres praktiktid, for at hjælpe til med at løfte den ekstra arbejdsbyrde under bandekonflikten i København. Dertil kommer, at der i disse år optages og uddannes et ekstra stort antal politifolk.

“I 2011 optog vi alt i alt 96 politifolk på uddannelsen. I 2017 var tallet 744, så det er en populær uddannelse,” siger Erik Johansen og fortsætter:

“Men det er også en krævende uddannelse, som fordrer, at man har hoved og hænder skruet rigtigt på. Så det er dejligt, at der er så mange unge mennesker derude, som både kan og vil søge ind til os, for der er i den grad brug for dem.”