“Jeg er ikke den eneste”: Ny podcast om og af unge fik stærk premiere

100 unge overværede premieren på podcastserien “Jeg er ikke den eneste”, der handler om at være åben om det, der er svært. Når det psykiske læs ramler, er det vigtigt at vide, man ikke er alene; at man ikke er den eneste. Premieren på LiteraturHaus på Nørrebro blev en stærk start på den samtale.

Podcastvært Rikke Collin, deltager Daniel Rohde, Thurea Al-Rahbi, som er initiativtager til kanalen Mental Cuties Cub, og deltager Ida Hestbech havde en åben snak på scenen. Foto: Frieda Krøgholt

Torsdag aften fik den nye podcastserie “Jeg er ikke den eneste” premiere i LiteraturHaus på Nørrebro. Godt 100 unge var mødt op for at tage del i snakken, og koncentrationen i rummet var høj, da podcastvært Rikke Collin, deltager Daniel Rohde, Thurea Al-Rahbi, som er initiativtager til kanalen Mental Cuties Cub, og deltager Ida Hestbech lancerede podcastserien med en åben snak på scenen. Og som Ida sagde: ”Selvkritik stammer fra, at vi ikke taler nok om, hvordan vi egentlig har det. Hvis vi blev bedre til at tale om, hvordan vi har det, ville vi se, at andre også har det svært”.

Frygten for at fejle
Daniel Rohde er en af de unge, der medvirker i podcasten, og hans historie handler om at føle sig bagud i forhold til vennerne. Han er 24 år og har følt sig under hårdt pres, han sammenligner sig meget med andre, og frygten for at fejle eller ikke være god nok har luret igen og igen. Han føler, at han er bagud i forhold til sine venner, der er godt i gang, og det fylder og gør ham ked af det.
”Jeg vil gerne prøve at skabe en modkultur blandt unge. Det er en styrke at kunne snakke om de svære ting. Der er utrolig mange ting, man skal være god til, og der er utrolig mange steder, man skal præstere. Jeg har følt, at det var et tog, man skulle hoppe på eller af,” siger han.

LÆS OGSÅ:  Ny undersøgelse: Børn møder en lukket dør i psykiatrien

Fanget i limbo
Ida Hestbech var også med på scenen og talte om at føle sig tabt på gulvet af et system, der ikke vil behandle det ene, før det andet er behandlet. Hun medvirker i afsnit 7, der handler om når kasser ikke passer. Hun er 30 år, bor i København og arbejder som pædagog. Hun har ængstelig personlighedsforstyrrelse og spiseforstyrrelse, og hun føler sig fanget i limbo uden en plan.
”Jeg ønsker, at psykiatrien bliver bedre til ikke at diagnosebehandle, men at menneskebehandle, så der er fokus på det hele menneske”.

Ti unge finder styrke i at tale højt om det svære
Du finder “Jeg er ikke den eneste” der, hvor du normalt finder dine podcasts. Du kan også finde afsnittene uge for uge hos Psykiatrifonden, hvor du samtidig kan læse mere om hele projektsamarbejdet mellem Sind Ungdom og Psykiatrifonden.

Lyt til “Jeg er ikke den eneste”

Om “Jeg er ikke den eneste”
“Jeg er ikke den eneste” er en ny podcastserie til unge om psykisk sårbarhed og psykisk sygdom – fortalt af unge selv. Psykiatrifonden og SIND Ungdom står bag med støtte fra TrygFonden.

I “Jeg er ikke den eneste” står ti modige unge frem og fortæller hver deres personlige historie til vært Rikke Collin (blandt andet kendt fra podcasten Taarekanalen).

Sammen går de i dybden med de udfordringer, de unge møder i hverdagen, som fx præstationspres og perfekthedskultur, og taler åbent om det, der følger med, når man lever med psykisk sårbarhed og/eller psykiske diagnoser som fx angst, spiseforstyrrelse eller depression.

LÆS OGSÅ:  Ny undersøgelse: Unge skal have succes hele vejen rundt for at føle sig gode nok

Fælles for de unges historier er, at de ofte har følt sig alene, men også at de har fundet styrke i at tale højt om det, der føles svært.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)