Julens trafik på Storebæltsbroen

Trafikken i dagene omkring juleaften ventes at afspejle den lavere trafik, der hele efteråret har præget rejsebilledet i Danmark. Men kører danskerne over broen i julen, forventer Sund & Bælt, at trafikken vil følge samme rejsemønster som øvrige år.

Det betyder, at de fleste biler ventes at køre over Storebælt på vej til juleferie den 22. og 23. december, mens den 26. december vil være dagen, hvor flest danskere kører hjem efter julen. I disse dage vil der være mest trafik på de danske veje mellem kl. 10 og 14 og derfor også i Storebælts betalingsanlæg.

For at undgå ekstra ventetid på turen er det en god ide at betale med bizz eller nummerplade i de nye grønne Ekspresbaner, hvor hastigheden er sat op til 50 km/t.

– Ud over at undgå trængsel, sparer man over 50 kr. pr. tur. Så er der til en ekstra mandelgave, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen, og fortsætter – Det er dog vigtigt at være godt forberedt på turen hjemmefra. Tjek altid, at betalingskortet er opdateret. Så er man sikker på, bizz eller nummerplade virker, når man kommer til betalingsanlægget.

Det er stadig muligt at få en nummerpladeaftale inden juleferien. Den kan benyttes til betaling allerede 20 minutter efter, den er oprettet.

Storebælts betalingsanlæg er opgraderet med ny teknologi i starten af 2020, så der nu er selvbetjening i både kort- og kontantbanerne. Der kan opstå ekstra ventetid i særligt kontantbanerne i timerne med mest trafik.

Gode råd til turen

  • Har du fået nyt betalingskort? Så husk at opdatere det. Ellers risikerer du, at bommen ikke går op. Opdater eller tjek dine oplysninger på brobizz.com.
  • Har du ikke en bizz, kan du stadig nå at oprette en nummerpladeaftale og spare 50 kr. på turen over Storebælt. Aftalen kan bruges efter 20 min. Opret på brobizz.com
  • Betaler du via nummerpladen, så husk at rengøre den, inden du kører. Specielt i vådt føre kan det være problematisk at aflæse nummerpladen i betalingsanlægget.
  • Hold dig opdateret om forholdene på broen via trafikmeldinger på Storebaelt.dk og Storebælts Facebook eller tilmeld dig vores SMS-tjeneste (send BRO INFO til 1231).