Klumme: Bevis for falsk ukrainsk og/eller vestlig billedproduktion i Bucha


Klummer på 24NYT er udelukkende udtryk for skribentens mening. 

24NYT er ikke nødvendigvis enig med skribenten.


 

At både Rusland og Ukraine i den nuværende krig lyver og propaganderer, kan ikke komme bag på nogen, men at en tredje part, den vestlige verden, har vist sig at være nøjagtig lige så fuld af løgn og lige så propaganderende, som de to krigsførende, kan måske forekomme lidt overraskende.

Et helt konkret eksempel på, hvordan det selvgode og selverklærede åh, så sandhedssøgende Vesten, har skabt eller medvirket til at skabe og formidle en løgn, bemærkede jeg, da jeg så et billede fra Bucha, som igen og igen er blevet vist i medierne. På billedet ser man en såkaldt russisk anlagt massegrav. Forrest i billedet ligger der – med lidt afstand til hinanden – tre bodybags med indhold. Bagerst i billedet og med afstand til de forreste bodybags ligger der yderligere 4-6 bodybags med indhold. Disse 4-6 bodybags ligger ovenpå hinanden. Mellem de bagerste og forreste bodybags stikker en underarm og hånd op fra jorden, ligesom endnu en hånd stikker op, som synes at tilhøre den samme døde person. I samme del af billedet er der også en pinkfarvet ”klip-klap” sko, og på en af de bagerste bodybags ligger en turkis genstand, der ligner en vante. Det hedder sig, at da ukrainerne fjernede den jord, som russerne havde lagt ovenpå udgravningen, dukkede ligene / bodybags’ene op. 

LÆS OGSÅ:  Klumme: Med Løkke som kongemager

Billedet og dets komposition forekommer dog direkte besynderlig. Som antydet ovenfor synes bodybags’ene at ligge, som var de tilfældigt smidt i ”massegraven”. En sådan tilfældig nedkuling matcher udmærket, hvad man kunne forvente af brutale russiske krigsforbrydere, men hvad der ikke matcher, er, at de samtidig skulle besidde en empati så stærk, at de har keret sig om at komme deres myrdede og torturerede ofre i bodybags. Sådan empati finder heller ikke match til krigsforbrydere fra f.eks. nazi-tiden og stalinismen, som vestlige medier og politikere ynder at identificere Putin og de russiske tropper med. Her var der ingen respektfuld ”indpakning”, højest det tøj ofrene havde på, da de brutalt blev myrdede og dynget sammen i massegrave på ofte hundredvis af døde. 

Besynderligt er det også, at bodybags’ene siges at være gravet frem fra en russisk nedgravning, idet samme bodybags ikke har spor efter den jord/ler, de har været gravet ned i. Tværtimod ser de rene og blanke ud. 

Endelig forekommer det mærkværdigt, at ”ligene” er kommet i bodybags, mens endnu et lig på billedet stikker hænderne op af jorden og altså ikke er i bodybag.

Hvor ovennævnte indikerer, at der ikke er tale om en af russerne anlagt massegrav, så er det også muligt at finde direkte bevis for at billedet er manipuleret og derfor med sikkerhed ikke kan være dokumentation for en af Rusland begået krigsforbrydelse. 

LÆS OGSÅ:  Klumme: Vesten er i indbyrdes krig

Første gang billedet dukker op er den 3. april i en propagandavideo produceret af det statsejede ukrainske TV (UATV). På billedet ser man arm og hænder og den pinkfarvede ”klip-klap” sko placeret nøjagtig som på ovenfor omtalte billede og helt i forgrunden ligger en turkis genstand (ligesom den man på det senere billede ser ligge på en bodybag). 

Men der er ingen bodybags på billedet (!), som der er det på de senere vestlige produktioner.

Det senere billede, som vises af de vestlige medier, er altså et falsum. Bodybags’ene er placeret på billedet med det formål at bilde verden ind, at der er tale om en russisk anlagt massegrav med myrdede og torturerede civile ukrainere.  

Hvem der har manipuleret billedet, om det er Ukraine? eventuelt med Pentagon som ”bagmand”? Om det er et eller flere vestlige medier der står bag? eller hvad? kan jeg selvfølgelig ikke vide. Men fastslås kan det i hvert fald med syvtommer søm, at det ikke er Rusland, som har anlagt en massegrav, der først blev ”anlagt” 3-4 dage efter, de havde trukket sig ud af området (30. marts – 3. april)!

Jeg vil lade en af de ”kloge” og ”ansvarlige” vestlige ledere, nemlig medie-Danmarks darling, statsminister Mette Frederiksen, få det sidste ord i denne klumme:

”Du har sikkert ligesom jeg set billederne fra Butja i Ukraine. Drab på civile. Billeder, jeg altid vil huske. Putins forbrydelser er hjerteskærende, brutale og må aldrig blive glemt.”

LÆS OGSÅ:  Klumme: Ekspertvældet

————————————————————————

Links: 

Billedet uden bodybags ses 2.03 – 2.15 min. inde i videoen: 

(2) Tortured and murdered civilians: how Russia’s occupiers have taken Kyiv region residents’ lives away – YouTube   

Billedet med bodybags ses 2.49 – 2.59 min. inde i videoen

(2) Ukrainian city Bucha left strewn with civilian bodies after Russia pulls out | ITV News – YouTube

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)