København mister tusindvis af job

København er hårdt ramt af coronakrisen og tusindvis af mennesker har allerede mistet deres arbejde, skriver Berlingske.

I slutningen af juni blev der fyret ca. 2.500 i blandt andet SAS Ground Handling, Aviator og Sodexo. Det præcise tal for fyringer er uklart, men der er forsvundet tusindvis af arbejdspladser, slår flere aktører i og omkring lufthavnen nu fast.

Dansk Industris branchedirektør, Michael Svane, estimerer, at mellem 5.000-6.000 mennesker samlet er blevet afskediget på arbejdspladser i og omkring lufthavnen på grund af corona. ”Det er vurderingen, at luftfarten først er på normalt niveau i 2024. Nedgangen i lufthavnene er på ca. 80 pct., så der er lang vej endnu – og dermed også for de afskedigede”, siger han.

Coronakrisen er gået ud over hele oplevelsesindustrien i København, som er en vigtig indtægtskilde for hele byen. Turistbusser har således tabt 80 pct. af deres omsætning. Taxierne ligger på 50 pct. af den normale omsætning. Hotellerne har tabt 80 pct. af omsætningen i forhold til sidste år.

Ifølge tal fra Horesta ville turismen i København normalt generere en omsætning på 8 mia. kr., men denne sommer ender tallet mindst 5 mia. kr. lavere.