Kommunerne bruger spin for at pynte på virkeligheden

En opgørelse fra det uafhængige netmedie NB Kommune viser, at der nu er mindst 632 personer, der arbejder med formidling i landets kommuner. Det er en eksplosiv vækst. I 2004 havde tre ud af fire kommuner slet ingen kommunikationsmedarbejdere, skriver Anders Krab-Johansen i Berlingske.

Vi taler om fremkomsten af en helt ny stand af politiske kommunikationshåndværkere. Det er samme udvikling, vi har set på Christiansborg, hvor en hær af medieeksperter har indtaget både ministerier og de politiske partier. I politik gælder det om at kontrollere historien hele tiden, så virkeligheden fremstår mest fordelagtig for en selv.

Vi får serveret et billede at et kommunalt Disneyland med glade børn i veldrevne børneinstitutioner og skoler, tilfredse pensionister, velfungerende infrastruktur, nye parker og succes i de lokale sportsklubber. Det er ikke helt løgn, men det er helt sikkert ikke sandheden.

Vi er altså forbi det punkt, hvor kommunerne blot sørger for læsevenlig fremlæggelse af beslutninger og offentlige tilbud. Problemet er, at vi ender med et glansbillede af virkeligheden”.