Kvinde havde for halvanden million kr. falske Euro sedler – kommer aldrig tilbage til Danmark

Den 35-årige serber blev udtaget til kontrol ved grænsen i Frøslev. Nu må hun aldrig komme tilbage til Danmark igen.

En 35-årig serbisk kvinde bosat i Tyskland er i dag ved Retten i Sønderborg idømt 2½ års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandig.

Kvinden blev den 28. marts i år udtaget til kontrol af Toldstyrelsens personale ved grænsen i Frøslev.
I bilen fandt de en pose med 232.000 Euro i falske 100 Euro sedler. Det svarer til cirka 1½ million danske kroner. Herefter tilkaldte de Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest), som har efterforsket sagen.

 

Kvinden modtog dommen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.