Lars Løkke efter mordforsøg på Rasmus Paludan: Det er Paludans handlinger, der er ødelæggende for Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen skrev søndag aften en besked på Twitter efter dagens ekstrem voldsomme begivender i Købehavn, hvor flere betjente bl.a. måtte trække pistoler.

Politikeren Rasmus Paludan, som er partileder for Stram Kurs, fik afbrudt sin fredelige demonstration på Nørrebro, fordi hober af muslimske indvandrere opførte sig så voldeligt, at politiet måtte evakuere Paludan, da hans sikkerhed var truet. At dømme ud fra TV-billederne ville Rasmus Paludan næppe være i live i dag, hvis ikke politiet havde fjerne ham fra stedet.

Derfor kunne man mene, at det havde været naturligt for statsministeren – utvetydigt – at bakke op om den fredelige demonstrant, som altså blevet jaget så vildt, at det mindede om en flok hyæners jagt på et enkelt bytte.

Men i statsministerens tweet var der ikke meget fordømmelse at læse. I hvert fald ikke af de voldelige hober. I stedet benytter Løkke lejligheden til at tage “…kraftigt afstand fra Paludans meningsløse provokationer…”. “Mød ham med argumenter – ikke med vold. Værn om demokratiet og ytringsfriheden.”. Det er, hvad statsministeren formår at mande sig op til at skrive. Altså ikke skyggen af fordømmelse af gerningsmændene, men alene hvad der minder om en venlig opfordring.

Statsministeren skriver endvidere om handlingerne, der ødelægger vores sammenhold. Men det er heller ikke volden og drabsforsøgene, der henvises til. Nej, de “handlinger”, der bekymrer statsministeren er Paludans – den fredelige demonstrants!

LÆS OGSÅ:  HELT VILDT! Indvandrere overrepræsenteret i næsten alle typer af kriminalitet

TV-billeder afslørede i løbet af dagen scener, der minder om borgerkrigslignende tilstande i et arabisk land. Selv ordensmagten formåede ikke at sørge for en dansk politikers grundlovssikrede ret til at ytre sig.

Hvis nogen stadig mener, at Nørrebro er “på danske hænder”, så bør onsdagens begivenheder tjene som en øjenåbner. Det er de facto ikke længere danske myndigheder, der bestemmer på Nørrebro.