Lastbil på vej til eksamenskørsel standset af politiet

Onsdag aften ca. kl. 22.15 bemærkede en patrulje fra Tungvognscenter Øst en studenterbil på Køge Bugt Motorvejen ved Greve, der var på vej til København, og som vakte patruljens opmærksomhed, idet Tungvognscenter Øst netop i denne kommende periode har særlig fokus på eksamenskøretøjer.
Lastbilen blev ført af en 49-årig mand, som også til daglig er lastbilchauffør.

Lastbilen blev bragt til standsning, hvorefter patruljen kunne konstatere flere overtrædelser, såsom:

• Alvorlig dækskade på styrende aksel, da der var udbuling på det ene dæk. Dette anses som alvorlig sikkerhedskritisk fejl.
• Overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne vedrørende for kort daglig hvil, idet føreren var startet ca. kl. 05.00 samme dag og på det tidspunkt, hvor han blev standset, skulle have været påbegyndt sit daglige hvil, og dermed ville han ikke have opnået et lovligt hvil.
• Fejlbetjening af kontrolapparat, hvilket betød, at det ikke var muligt at kontrollere førerens køre- og hviletid, ligesom speedometer var ude af drift.
• Dele af bænken, hvor studenterne kan sidde under kørslen, var råddent, hvilket medførte, at skruer var synlige.

Vicepolitiinspektør Thomas Tarpgaard, leder af Tungvognscenter Øst, udtaler: ”Det er vigtigt for politiet, at den kommende eksamenskørsel foregår på en sikker måde for studenterne. Derfor er det godt, at køretøjet blev standset, inden der var studenter ombord, men samtidigt også med stor ærgrelse, at vi allerede har kunne konstatere disse forhold på et køretøj, inden eksamenskørslen reelt er startet rigtigt op.”

LÆS OGSÅ:  Bøde på over en halv million til chauffør og vognmand

Politiet vil endnu en gang opfordrer både transportvirksomheden og den enkelte fører til at gennemgå køretøjet, inden kørslen starter. Og konstaterer politiet en fejl, skal den udbedres, således at studenterne får en sikker kørsel.

Alle tre tungvognscentre i Danmark har i den kommende periode særlig fokus på eksamenskøretøjer og vil i samarbejde med Færdselsstyrelsen foretage målrettet kontroller i hele Danmark.