Leverer TV2 et fake news-indslag her? Døm selv

Screendump fra TV2.dk - (Redigeret)

Der går sjældent mange timer imellem danske mediers negative indslag om præsident Trump.

Bitterheden over Trumps sejr er tilsyneladende mere end svær at sluge for de danske statsstøttede medier.

Mange vil være bekendt med den igangværende sag, som handler om Donald Trumps mulige instruktion til den nu fyrede FBI-chef, James Comey, om at droppe en efterforskning af den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

En efterforskning som drejede sig om forbindelser til Rusland. Den historie har både danske og udenlandske medier kogt meget suppe på.

TV2 er en af de nyhedsstationer, som dækker sagen tæt, og stationen har i det store hele lagt sig tæt op af de amerikanske venstreorienterede medier i deres vinkling.

Intet nyt i det.

“Meget ulovligt”

Men hvis TV2s journalistisk mere eller mindre går ud på at gentage andre mediers udsagn om Trump og den igangværende sag i stedet for at foretage selvstændig research, så får TV-stationens dækning karakter af en farce.

Som forleden (d. 9. juni 2017) da den kendte TV-journalist, Jesper Steinmetz, med dyb alvor i stemmen sendte live til danskerne, mens han stod foran kongressen i Washington.

For hvad sagde Steinmetz egentlig?

Jo, han kunne fortælle, at en netop overstået kongreshøring, havde budt på “helt helt” usædvanlige udsagn fra den tidligere FBI-dirketør, James Comey, og forsatte så;

“…og han (Comey red.) fik det også gjort klart, at han opfattede det som en ordre fra præsidenten, da han bad ham om at droppe undersøgelsen af den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn. 

Hvis det kan bevises, at det var sådan, det forholdt sig, ja, så er der begået noget ulovligt. Og det er – i sagens natur – meget alvorligt.”

TV2 tager fejl

Men hvor har TV2 sin oplysning om, at der, i fald det kan bevises at Trump har givet FBI-chefen ordre om at droppe en undersøgelse, er “begået noget ulovligt“?

Har Steinmetz talt med en jurist som del af sin research før indslaget? Det får seerne intet at vide om. Ingen bliver i indslaget citeret for påstanden om, at der er “begået noget ulovligt

24NYT vil dog gerne henlede opmærksomheden på en udtalelse fra en af verdens mest respekterede eksperter i forfatningslov – jurist og professor på Harvard University, Alan Dershowitz.

Alan Dershowitz er en af verdens førende eksperter i forfatningsret.
I følge ham, er der intet ulovligt i, at en præsident giver ordre til at en efterforskning ophører. TV2 påstår det modsatte.

I et interview til TV-stationen, CNN d. 7. juni, udtaler Dershowitz sig om sagen.

Professor Dershowitz siger bl.a.:

“Præsidenten kunne have sagt til Comey: ‘Du er beordret til at blokere retsforfølgelsen af Flynn’. Præsidenten har ret til at gøre det. Det anerkender Comey også. Han (Comery red.) siger i erklæringen, at historisk – historisk – har præsidenter gjort det til justitsministeriet. Men i de sidste par år har vi haft en tradition for adskillelse.” og fortsætter; “men den tradition betyder ikke, at det bliver til en lovovertrædelse”.
Med andre ord: Ifølge en af verdens førende jurister i præcis dette felt har Trump ret til at udstede en sådan ordre. Stik imod TV2 påstand om at; “Hvis det kan bevises, at det var sådan, det forholdt sig, ja, så er der begået noget ulovligt.”
 Du kan se indslaget med professor Dershwitz her.

Indslaget med jesper Steinmetz kan ses her.

Hvad mener du om TV2 dækning af sagen om Trump og FBI-chefen? Del gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Advertisements

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb