Mand anholdt for trusler mod ambulancepersonale

 – Saltbækvej, Kalundborg

Kl. 18.10 onsdag fik politiet anmeldelse fra personalet i en ambulance om, at en mand havde truet dem med en pistollignende genstand, da de ankom til et hus på Saltbækvej i Kalundborg. Ambulancen var blevet tilkaldt via 112, da en mand skulle have fået kogende vand over en arm. Da de to redderne henvendte sig på adressen blev de mødt af en truende mand, som pegede på dem med noget som lignede en pistol. De to chokerede reddere fik trukket sig tilbage og kom ud af huset, hvor de tilkaldte politiet.

Ud fra kendskab til den 47-årige mandlige beboer i huset tog politiet alle forholdsregler og kørte talstærkt til stedet. Der var tale om alvorlig trussel med ambulancepersonalet, og der var mistanke om, at der blev opbevaret våben på adressen. Politiet var længe på stedet før betjentene fik den 47-årige i tale. Omkring kl. 23.00 fik politiet kontakt til den 47-årige mand, som blev anholdt uden dramatik og sigtet for trusler mod personer i offentlig tjeneste. Hans bopæl blev ransaget, hvor der blev fundet det våben, som han havde truet med. Der var tale om en luft- eller hardballpistol.

Den 47-årige blev taget med til politistationen, hvor han blev hensat til afrusning i detentionen. Han blev afhørt til sagen, som efterfølgende blev juridisk vurderet. Der blev ikke fundet grundlag for at fremstille den 47-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han er dog fortsat sigtet i sagen og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.