Mellemøstlige statsborgere må godt bevilge dansk opholdstilladelse

“Det er ikke et krav, at man er dansk statsborger for at man kan behandle ansøgninger om opholdstilladelse i Danmark”, skriver Udlændingestyrelsen i et svar til en borger, og det får nu Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup til at rette henvendelse til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Peter Skaarup vil vide, om regeringen er enig med Dansk Folkeparti i, at det bør forhindres, at ikke-danske statsborgere kan arbejde i udlændingestyrelsen.

24NYT: Repræsentanter for Udlændingestyrelsen påstår, at medarbejderne hver dag udfører uanset religion og etniske tilhørsforhold et stort stykke arbejde på et højt fagligt og sagligt niveau, og at personlige forhold er i den forbindelse uvedkommende. Men er man en økonomisk migrant fra Mellemøsten på vej til Danmark, må det være betryggende at vide, at der sidder venligsindede mellemøstlige brødre og søstre i den danske Udlændingestyrelse og bevilger de eftertragtede opholdstilladelser.

Der har igennem tiderne været mange skandalesager i centraladministrationen, hvor etnisk danske embedsmænd ikke har handlet med faglighed, saglighed, neutralitet og professionalisme. Derfor kan man heller ikke have tiltro til, at de ca. 40 muslimske ansatte i Udlændingestyrelsen altid vil udføre deres arbejde på et højt fagligt og sagligt niveau og uden at tage uvedkommende hensyn. Det siger sig selv, at der er en overvejende sandsynlighed for, at de muslimske asyljurister i Udlændingestyrelsen vil se med mildere øjne på ansøgninger fra muslimer. Læs mere her.