Migranter deporteres fra USA’s Hornbæk

Fra republikansk styrede stater som Texas og Arizona er der i flere måneder sendt busser med migranter til de demokratisk-ledede byer som New York, Chicago og Washington, D.C. Senest blev migranter sat af ved vicepræsident Kamala Harris’ hjem, og i onsdags ankom 50 migranter til det lille, eksklusive feriested Martha’s Vineyard, hvor velhavende demokrater såsom Barack Obama, Bill Gates, Oprah Winfrey, Reese Witherspoon og Bill Clinton har deres sommerhuse.

Republikanerne i Texas og Arizona mener ikke, at Biden-administrationen gør nok for at stoppe migrantstrømmene over USA’s sydlige grænser og vil have flere demokratiske stater til at tage fra. Texas-guvernør Greg Abbott har sagt, at han regner med, at migranterne vil blive ”modtaget med åbne arme, så vores oversvømmede og overvældede grænsebyer kan blive aflastet”.

Selv om Martha’s Vineyard officielt bød migranterne velkommen, blev de 50 migranter straks deporteret med den begrundelse, at feriestedet ikke har de nødvendige faciliteter til at huse migranter. Til en spansk TV-journalist har flere beboere sagt, at de ikke vil have migranter på Martha’s Vineyard. Læs mere her, her og her.