Militær til stede i Brønderslev – frygter eksplosiver. To mænd er anholdt

OPDATERET: AFSRÆRRING OPHÆVET!

Politifolk fra Nordjyllands Politi observerede, under patruljering tidligt på aftenen i Brønderslev, to mænd, der opholdt sig ved bagageboksene på byens banegård, Banegårdspladsen 10 i Brønderslev – i færd med at bryde en af boksene op.

Politiets offensive indsats mod indbrud i den senere tid, og en række efterforskningskridt i den henseende gjorde, at politiet mistænker dem for at stå bag flere indbrud. Derfor skred politiets straks til anholdelse af de to mænd: En 32-årig mand samt en 27-årig mand – i hvert fald den ene stammer fra lokalområdet.

I forbindelse med anholdelsen blev politiets interesse henledt på en bagageboks på banegården. I boksen frygter politiet, at der kan henligge eksplosiver. Derfor blev området deroppe omkring banegårdspladsen afspærret, ligesom at de militære sprængstof-eksperter er tilkaldt.

”Når vi får sådan en information, tager vi ingen chancer. Vi har rekvireret eksperter fra Forsvaret, og vi har sendt yderligere personale fra politi og brand til stedet,” siger lederen af myndighedernes indsats på stedet, vicepolitiinspektør Henrik Skals, der understreger, at borgerne i området skal forholde sig roligt og i øvrigt respektere politiets afspærringer.

”Vi har afspærret af hensynet til borgernes sikkerhed og for at sikre myndighedernes arbejdsro, mens de arbejder på stedet, ” siger Henrik Skals.

De to mænd er foreløbig sigtet for at overtræde våbenloven.