Mistanke om korruption i filmbranchen

Korruption er ikke kun bestikkelse, men også vennetjenester og misbrug af offentlige midler. Og derfor har Morten Messerschmidt (DF) ifølge Berlingske i et spørgsmål til kulturminister Joy Mogensen (S) påpeget, at det er i strid med filmloven, at flere bestyrelsesmedlemmer i Det Danske Filminstitut (DFI), der hver år deler millioner af kroner ud til danske film- og tv-produktioner, også sidder i bestyrelser for virksomheder, som har modtaget støtte fra netop DFI.

”I henhold til filmloven må medlemmer af DFI’s bestyrelse ikke være ’repræsentanter for, ansat i eller økonomisk interesseret i virksomheder for produktion, udlejning eller forevisning af film eller have filmfaglige tillidsposter’.

Bestyrelsesformanden for DFI, Anders Kronborg, siger, at det ikke er noget, han har tænkt over før.

Kulturminister Joy Mogensen (S) henviser i sit svar til Messerschmidt, at hun fremover vil sikre, at kandidaterne i forbindelse med fremtidige udpegninger til bestyrelsen bliver bedt om at oplyse, hvilke eventuelle andre medlemskaber, poster eller hverv, de besidder, der potentielt kunne være i strid med filmlovens bestemmelser”.

24NYT: Tidligere på måneden har medierne berettet om korruption i Innovationsfonden, som har givet positiv særbehandling til ansøgere i sager, som fonden selv havde interesser i. Læs mere herom her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)