Myndighederne skyld i mange dødsfald på plejehjem

Udsatte beboere på landets plejehjem har i realiteten ikke mulighed for at gøre brug af den mulighed, der hen over sommeren er etableret for at få en hurtig ekstra vaccination mod covid-19. Myndighederne kræver nemlig, at de skal have en individuel vurdering og henvisning fra en læge, og det er mange af de ældre, der ofte lider af demens, ude af stand til at fremskaffe, skriver Berlingske.

”Patient- og ældreorganisationer har fremhævet, at der hen over sommeren har været en udbredt covidsmitte på plejehjemmene, og at antallet af coronarelaterede dødsfald også har været for opadgående.

På det seneste har der været registreret 10-12 dødsfald om ugen på plejehjemmene, hvilket er nogle flere end først på sommeren, mens antallet af nyindlæggelser blandt plejehjemsbeboere har ligget på mellem 30 og 40 om ugen den seneste måned.

Flere nabolande har også været mere offensive end Danmark med at bruge vaccinerne, som ofte beskrives som et ’supervåben’ i forhold til at beskytte mod alvorlig sygdom og død i forbindelse med coronasmitte”.