Narkobilist forsøgte at flygte

Arkivbillede.

Bjælkerupvej, Store- Heddinge – Stevns

Kl. 20.02 tirsdag fik den patrulje, der netop havde sendt to unge mænd væk fra et supermarked, øje på en personbil, der kørte ad Bjælkerupvej, og som politiet ønskede at kontrollere nærmere rutinemæssigt.

Føreren af personbilen ønskede dog ikke at tale med politiet og satte hastigheden op i et forsøg at slippe væk fra politiet. Gennem ca. 10 minutter kørte politiet efter personbilen, der til sidst blev standset på Lykkebrovej i Klippinge.

I personbilen sad en 28-årig kvinde fra Store-Heddinge bag rattet, og hun havde en 37-årig mand fra Hårlev med som passager.

Føreren kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen i bilen, som hun i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi hun ikke har noget kørekort. Endvidere kunne hun som fører mistænkes for at have undladt at standse trods politiets tegngivning herom.

Efter de tre sigtelser for overtrædelse af færdselsloven til føreren blev hun og passageren undersøgt nærmere. Herunder fandt politiet begge i besiddelse af amfetamin, idet kvinden havde 0,5 g på og manden godt fire gram. Amfetaminen blev hos begge beslaglagt som bevis i sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Den kvindelige fører fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og begge sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne mod dem hver især.