Ny skandale i SKAT

En ny sag om stor risiko for svindel med offentlige midler rammer nu Skatteministeriet, der møder hård kritik for ikke at sikre statens største kasse mod misbrug. Det skriver Berlingske.

Skatteministeriet får i en ny rapport fra Rigsrevisionen hård kritik for at udføre mangelfuld og svag kontrol med statens største konto med 1.000 milliarder kroner. Hullerne er så store, at medarbejdere i staten vil kunne udnytte dem til snyd og derigennem “skade det offentliges økonomiske interesse”, hvis de offentliggøres. Skatteministeriet undersøger allerede konkrete sager om misbrug af skatteborgernes penge.

Den hullede kontrol kobles i rapporten direkte til misbruget i Socialstyrelsen og ejendomsstyrelsen i Forsvaret.

24NYT: Mængden af statslige skandaler er ganske overvældende. Svindel med udbytteskat, svindel i Socialstyrelsen, svindel i Forsvarets ejendomsstyrelse, en hærchef med en tiltale, der kan give fængselsstraf, og senest en direktør i Statens Seruminstitut, der er fritstillet. Regionerne kan også være med. Der var en bestikkelsessag i Region Sjælland og svindel i Region Syddanmark.

Alle skandalesagerne rummer elementer af ledelsessvigt, som kan skyldes et systemisk problem med manglende kontrolmiljø og elendig ledelseskvalitet i hele den offentlige sektor.

Ordentlighed og ansvarsfølelse burde gennemsyre offentlige organisationer fra top til bund, men systemet er pilråddent, grådigt og korrupt.

Derfor burde man gennemføre en større kulegravning af hele statsadministrationen og afdække ulovlige forhold, idet man må gå ud fra, at der sidder en Britta Nielsen i ethvert ministerium og styrelse.