NYT I SAGEN OM BILLEDET AF EN BRÆNDENDE DUKKE AF STATSMINISTEREN

Foto: Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (CC, News Oresund)

Sigtelsen er blevet droppet i sagen, hvor en kvinde delte et billede af en brændende dukke af statsministeren, og Østjyllands Politi gør ikke yderligere i sagen.

Politiet har vurderet, at efterforskningen af sagen skulle standses, og den vurdering var Statsadvokaten enig i.

Kvinden blev den 14. marts anholdt og sigtet for trusler efter straffelovens paragraf 119 ved have delt billedet i en Facebook-gruppe. Den sigtelse er altså nu frafaldet.

”Efter vi har gennemgået materialet i sagen, er sigtelsen blevet frafaldet, da hverken vi eller Statsadvokaten mener, der er noget bevis for, at kvinden har delt billedet med den hensigt at true nogen, ” siger politidirektør Kirsten Dyrman.

Tilfreds med hurtig afgørelse

I offentligheden har flere rejst spørgsmålstegn ved, hvorvidt politiet alene gik ind i sagen, fordi der var tale om en Facebook-side med kritik af corona-indsatsen. Det afviser politidirektøren.

”Vi fik en anmeldelse fra en bekymret borger, og den reagerede vi på. Vi kunne umiddelbart ikke udelukke, at der var tale om en strafbar handling, og den juridiske vurdering på det tidspunkt var, at kvinden skulle sigtes for trusler, ” siger Kirsten Dyrman.

Hun anerkender, at forløbet kan have været voldsomt for den pågældende kvinde.

”Jeg kan sagtens forstå, hvis det har været en ubehagelig oplevelse for hende, og jeg er glad for, at sagen så hurtigt blev afgjort, ” siger politidirektøren.