Nyt værtspar: Lene Beier og Thomas Skov i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook

De to tv-værter glæder sig til at stå i spidsen for Kræftens Bekæmpelses liveshow på Facebook. Foto: Kræftens Bekæmpelse/Peter Nørby

Når Kræftens Bekæmpelse søndag har landsindsamling, leder de to kendte værter slagets gang på det sociale medie.

Søndag 8. april går tusindvis af danskere på gaden for at samle ind til kræftsagen ved Kræftens Bekæmpelses landsindsamling. På Facebook vil tv-værterne Lene Beier og Thomas Skov stå i spidsen for et stort liveshow, der hylder både de mange danskere, der samler ind og dem, der donerer penge til kræftsagen.

De to kendte tv-værter vil være på live fra kl. 15.30 i fire udsendelser, der hver varer cirka 25 minutter. De vil tale med nogle af de mange, der er ude med raslebøtterne, og de vil interviewe forskere, patienter og pårørende.

Begge værter har selv tidligere samlet ind og haft gode oplevelser med det. De synes dog også, det kan være grænseoverskridende at banke på folks døre og bede om penge. Så de er fulde af respekt for de mange mennesker, som vælger at bruge deres søndag formiddag på at gå fra dør til dør.

– Jeg har haft mine børn med ude at samle ind, og de gik vildt meget op i det. Det er vigtigt at lære børn om frivilligt arbejde, og når man går sådan en tur sammen, kan man ikke undgå at have nogle gode samtaler. Det giver samtidig en stærk fællesskabsfølelse at vide, at så mange mennesker lige nu står sammen om én sag, fortæller Lene Beier, og Thomas Skov supplerer:

– Det er prisværdigt, at så mange mennesker vælger at bruge en dag på at samle ind. Der er så meget, man kan ellers kan bruge sin søndag på, men tusindvis af mennesker vælger at se ud over deres egen næse og bakke op om så vigtig en sag, siger han.

Det er forventningen, at op mod 28.000 frivillige går fra dør til dør for at samle penge ind til den årlige landsindsamling. Pengene går til Kræftens Bekæmpelses arbejde med forskning, forebyggelse og støtte til patienter og pårørende.

Kræftens Bekæmpelse sendte live på Facebook for første gang under sidste års landsindsamling. Det blev en stor succes, hvor cirka 300.000 danskere fulgte med, mens der blev sendt live.

Under de fire udsendelser transmitteres der fra det ganske land – lige fra Hvide Sande over Samsø og til Køge. I løbet af dagen vil Lene Beier og Thomas Skov ikke være bange for at hoppe ud af værtsrollen og for eksempel dyrke gymnastik eller lade sig tjekke for modermærkekræft. Der bliver en pause på cirka 20 minutter mellem hver udsendelse.

Kommentarer