Orbáns løfte efter succesvalg: Jeg vil stoppe indvandringen – over hele Europa

Foto: Ungarns premierminister Viktor Orban (Wikimedia Commons, Európai Bizottság/ Végel Dániel)

Ungarns premierminister Viktor Orbán siger nu, at han har til hensigt at arbejde for at stoppe indvandring i hele Europa. Men det er stadig uklart, hvilken partigruppe hans parti kommer ind i.

Ungarns regeringsparti Fidesz fik stor succes ved valget til EU-Parlamentet og modtog over 52 procent af stemmerne.

Partiet gik til valg på en stærk indvandrerkritisk linje, og det har man til hensigt at fortsætte med i Europa-Parlamentet. Man vil ligeledes arbejde for at beskytte den kristne kultur på tværs af kontinentet.

Premierminister Viktor Orbán oplyser, at han har til hensigt at samarbejde med alle parter, der ønsker at stoppe indvandringen til Europa.

“Valgsejren betyder, at ungarerne har givet os til opgave at stoppe indvandringen over hele Europa”, udtaler han ifølge Reuters.

Tilbage står hvilken partigruppe Fidesz kommer til at være en del af. Viktor Orbán ønsker ikke at svare på hvorvidt han agter at blive medlem af Matteo Salvinis nye nationalistiske gruppe i EU-Parlamentet, eller om han vil arbejde på at blive indlemmet i den største gruppe, EPP, som tidligere har forsøgt at udelukke ham.

Det næststørste parti i det ungarske valg blev det venstreorienterede parti “Demokratisk Koalition”, som fik knapt 16 procent af stemmerne.

Det oplyser det svenske online-medie Fria Tider

Kommentarer