Polens ambassade utilfreds med anklager om “patologisk antisemitisme” i 24NYT

En polsk plakat fra kommunistpartiet fra 1968 med teksten; “Lad os rense partiet for zionistisk snavs”.
Kilde: https://www.i24news.tv/en/news/international/europe/176807-180610-exhibition-on-1968-jewish-purge-shows-poland-headed-back-to-the-future

D. 14. marts 2019 bragte 24NYT en artikel, som omhandlede “patologisk antisemitisme” i Polen.  En antisemitisme, som 24NYT anser som et historisk faktum. I denne forbindelse kan bl.a. henvises til den bølge af antisemitisme, som polske jøder blev udsat for i 1968.

Ca. 20.000 jøder blev frataget deres polske statsborgerskab og tvunget til at forlade Polen. Efter 24NYTs artikel har vi på redaktionen modtaget følgende fra Polens ambassade i Danmark:

“Vi har med lige dele interesse og undren læst artiklen på 24Nyt om angivelig patologisk antisemitisme i Polen. Artiklen er baseret på et Reuters-telegram om at det højreekstremistiske tidsskrift ”Tylko Polska” som udkommer i et ganske lille oplag, har været solgt i en aviskiosk i det polske parlament. Vi vil gerne pointere at parlamentet umiddelbart efter at Reuters havde henledt opmærksomheden på problemet, udsendte en entydig erklæring hvoraf det fremgår at: ”I det polske parlament må der ikke være plads til promovering af antisemitiske og fremmedfjendske budskaber”. Parlamentet fordømmer ubetinget den racistiske tekst i ”Tylko Polska” som hadtale og understreger at den ikke kan betegnes som seriøs journalistik. Derudover har parlamentets sekretariat bedt avisleverandørerne om fremover at undgå det nævnte tidsskrift og i øvrigt være opmærksomme på kvaliteten af de aviser og tidsskrifter der leveres til parlamentet.

Med venlig hilsen

Personalet på Polens ambassade i København”

Den omtalte artikel i 24NYT kan læses her.