Politidirektør beklager forløb i straffesag

Vestre Landsret har torsdag afsagt dom mod en ukrainsk mand i en sag, som Østjyllands Politi har stået for efterforskningen af.

I dommen fastslår landsretten, at der er begået flere procedurefejl i efterforskningen, men retten vurderer, at der ikke er sket rettergangsfejl, og at fejlene i efterforskningen ikke kan føre til en ophævelse af byrettens dom.

Politidirektøren i Østjyllands Politi, Helle Kyndesen, beklager forløbet.

“Den måde, denne sag er blevet efterforsket på, er bestemt ikke i overensstemmelse med vores normale praksis. Jeg er ked af, at sagen kan være med til at sætte spørgsmålstegn ved politiets kompetencer og troværdighed, for borgerne må ikke være i tvivl om, at vi overholder reglerne og behandler deres sager korrekt,” siger politidirektøren.

Uafhængig myndighed efterforsker

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er nu i gang med at efterforske, hvad der præcist er sket under efterforskningen af voldtægtssagen.

“Vi stiller alt materiale i sagen til rådighed for Den Uafhængige Politiklagemyndighed , så de kan efterforske forholdene nærmere. Sagen har dog allerede givet anledning til, at vi nu i hver eneste afdeling genopfrisker, hvilke regler der gælder for kontakten med blandt andet vidner, så der ikke er den mindste tvivl om retningslinjerne,” siger Helle Kyndesen.

Da Den Uafhængige Politiklagemyndighed er i gang med en efterforskning af politiet, kan Østjyllands Politi ikke udtale sig yderligere i sagen.