Politiet offentliggør video og efterlyser vidner

En sølvgrå Opel Corsa og en lys RIB-båd blev brugt af gerningsmændene bag et tyveri i Illum i maj 2021. Politiet offentliggør nu billeder og en video af tyveriet og efterlyser samtidig vidner, som har viden om eller har set transportmidlerne.

Københavns Politi

Foto: Københavns Politi

Natten til onsdag den 12. maj 2021 begik ukendte gerningsmænd et rambuktyveri i Illum i Indre By, da de kørte en bil ind gennem butikkens indgangsparti og stjal flere dyre ure.

De to gerningsmænd stak efterfølgende af på en knallert, som de kørte på ned til Slotsholmskanalen, hvor en tredje medgerningsmand ventede i en såkaldt RIB-båd, som de sejlede væk i sammen.

 

Politiet har siden efterforsket sagen og offentliggør nu billeder og video af tyveriet. I videoen ses bilen og en gerningsmand på knallert ankomme til Illum, hvorefter bilen bakker ind i butikken.

»Der er tale om et nøje planlagt og professionelt udført tyveri, hvor gerningsmændene hurtigt og effektivt tiltvang sig adgang til Illum. Der blev undervejs brugt forskellige transportmidler, og vi håber, at nogen kan hjælpe os med oplysninger om dem,« siger politikommissær Jens Cappelén, der er leder af indbrudssektionen ved Københavns Politi.

 

Det drejer sig om følgende transportmidler:

  • Bil: En sølvgrå Opel Corsa, der blev anvendt som rambuk. Bilen blev stjålet den 27. april 2021 kl. 03.20 på Glasmagervej i Holmegaard. Samme nat kørte den mod Slagelse og kørte rundt i et område syd for Kalundborg. Senere samme aften kørte bilen mod København over Holbæk, men sporet af den blev tabt ved Hvidovre. Bilen blev efterladt i Illum og er nu i politiets varetægt.
  • Båd: En hvid/lys grå RIB-båd med en sort eller mørk streg på siden. Båden og en medgerningsmand ventede ved Slotsholmskanalen fra omkring kl. 01.35. De tre gerningsmænd sejlede væk i sydlig retning mod Sluseholmen og Hvidovre kl. 01.59.
LÆS OGSÅ:  LATTERLIGT: Slipper for udvisning

Københavns Politi

 

»Vi vil meget gerne i kontakt med vidner, som har set bilen fra den blev stjålet den 27. april og frem til tyveriet den 12. maj,« siger politikommissær Jens Cappelén og tilføjer:

»Vi hører også gerne fra vidner, som har viden om den lyse RIB-båd. Det gælder både borgere, som har set båden i dagene omkring den 12. maj, eller som har fået en lignende båd stjålet før den 12. maj eller måske har købt en efterfølgende.«

Borgere, som kan genkende båden eller bilen eller har andre oplysninger om sagen, kan kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)