Politiet opdaterer om skuddrab

Skuddrabet i Fredericia, hvor en 24-årig mand afgik ved døden mandag den 24. februar, bliver efterforsket intensivt af Sydøstjyllands Politi. Politiet har været i området med efterforskere, hunde og teknikere med henblik på sporsikring og gerningsstedsundersøgelse, video er blevet gennemgået og vidner er blevet afhørt.

Efterforskningen har bl.a. fastlagt, at det var en sortklædt mand på en sort scooter og med en karakteristisk sort styrthjelm, der mandag den 24. februar skød den 24-årige mand i Korskærparken med et skud i brystet. Den 24-årige blev senere erklæret død på sygehuset. Hvorfor Sydøstjyllands Politi er så sikre på, at det er manden på scooteren, der har skudt og dræbt den 24-årige mand, kan Sydøstjyllands Politi ikke oplyse mere om endnu.

’De mange spor, der er sikret, videomateriale, afhøringer, henvendelser fra borgerne m.v. gennemgås nu med henblik på at sortere de mange oplysninger, det giver os. Det handler jo om gennem materialet at identificere, hvem manden på scooteren er og at sikre de beviser, der skal til for at få ham dømt, når vi har anholdt ham,’ uddyber politiinspektør Carit Andersen: ’Men vi er midt i en efterforskning af en alvorlig forbrydelse. Derfor er det begrænset, hvad vi lige nu kan dele med offentligheden. Vores fokus er på at opklare sagen, og derfor må vi nødvendigvis ikke spille os kort af hånden, som kan gøre det svære for os og lettere for gerningsmanden. Rigtig meget har vi og kan vi dog sige.’

Status er på nuværende tidspunkt, at der måske tegner sig et billede af et drab, der muligvis tager sit udspring i, at den afdøde var en del af en gruppe af unge mænd med anden etnisk oprindelse, der er bosiddende i Korskærparken, og måske i et konfliktforhold med nogle personer. Det kan man se i begrundelsen for de visitationszoner, som Sydøstjyllands Politi tirsdag har oprettet to steder i Fredericia.

’Efterforskningen er på et tidligt stadie, og vi arbejder naturligvis ud fra flere hypoteser, men det endelige svar står åbent, så længe sagen ikke endeligt er opklaret. Vi ved således ikke, om drabet for eksempel var planlagt,’ understreger politiinspektør Carit Andersen og fortsætter: Sydøstjyllands Politi efterforsker fortsat skudepisoden med mange efterforskningsmæssige tiltag. Vi arbejder med de spor, der er fundet, vidneudsagn, henvendelser og andet efterforskning. Og vi opfordrer stadig borgere til at bidrage til opklaringen med oplysninger i sagen via 1-1-4. Tak for de mange gode og relevante henvendelser, vi allerede har modtaget.

Sydøstjyllands Politi har modtaget omkring 30 henvendelser, og det der kan oplyses på nuværende tidspunkt er, at henvendelserne favner bredt, og at flere af henvendelserne specifikt drejer sig om scooteren, som flere har set køre rundt i Fredericia før og efter gerningstidspunktet.

Yderligere detaljer
Af yderligere detaljer kan nævnes, at der i løbet af efterforskningens første døgn blev anholdt 11 personer, hvoraf 9 af de 11 personer blev løsladt efterhånden som efterforskningen gav grundlag for det. Aktuelt kan vi ikke uddybe nærmere om fx, hvem de pågældende er, hvorfor de blev anholdt eller hvorfor de igen blev løsladt.

Dagen efter blev de to sidste løsladt, men sigtelsen mod dem er forsat opretholdt. De to mænd er h.h.v. 24 og 25 år, og begge fra Fredericia, og de blev anholdt i en bil, der tidligere var set omkring gerningsstedet.  Sydøstjyllands Politi ønsker ikke i øjeblikket at uddybe oplysninger omkring disse to – og kan derfor ikke komme nærmere ind på deres eventuelle relation til dræbte, hvor de er anholdt eller hvad de er sigtet for.

Tryghed
Sydøstjyllands Politi er i øvrigt også til stede med lokalbetjente og andre politifolk i området og i Fredericia i øvrigt for at fastholde trygheden i Korskærparken og i Fredericia by.

Man skal som almindelig borger i Fredericia ikke være bekymret – Det er altså ikke generelt farligt at opholde sig eller bo i Korskærparken eller Fredericia i al almindelighed.