Undgå rengøring – Brug privat rengøring

Alle ved, at rengøring er en kamp, der ikke kan vindes. Uanset hvor meget man gør rent, så bliver der hurtigt beskidt igen. Der er en del – primært kvinder – som går meget op i rengøring og bruger timer hver dag på støvsugning, gulvvask, vinduespudsning osv. Nogle gør det, fordi de er opdraget med, at hjemmet altid skal ligne noget fra en ”Bo Bedre” blad, andre gør det, fordi de rent faktisk godt kan li´ at gøre rent…

Så er der alle os andre, der synes, at rengøring er hundrede procent spild af tid. Vi hader at spilde tid og kræfter på rengøring, når der er så meget andet og bedre, at bruge tiden på. Der bliver kun gjort rent, når vi kan se, at der trænger til at blive gjort rent, og vi er rigtig gode til at udskyde rengøringsarbejdet til senere.

Privat rengøring er løsningen

Der findes en ganske nem måde at undgå både rengøring og den tilhørende dårlige samvittighed på. Den hedder privat rengøringshjælp og betyder ganske enkelt, at man betaler sig fra det kedelige rengøringsarbejde. Privat rengøringshjælp betyder, at du ikke skal gå og have dårlig samvittighed over spindelvæv og kalk på badeværelsesfliserne. At betale sig fra rengøringen er også meget billigere end du går og tror. Og det er endda uden brug af underbetalte østeuropæere eller sort arbejde. Den gennemsnitlige timepris for privat rengøring i Randers lå i 2019 på omkring 175,- kr. – selvfølgelig med regionale forskelle.

LÆS OGSÅ:  Kan du genkende de fire gerningsmænd bag voldelig røveri?

175,- kr. i timen siger ikke noget om, hvad den samlede pris på rengøringen af dit hjem bliver. Det afhænger naturligvis af, hvor mange timer der skal bruges. Vælger du at indgå en aftale med et professionelt rengøringsfirma i f.eks. Randers, så sørg for at få lavet en detaljeret liste over, hvad der skal gøres rent og hvor ofte der skal gøres rent. Visse områder skal måske rengøres ugentligt mens andre områder skal rengøres hver 14. dag.

Indhent 3 gratis tilbud på privat rengøring

På nettet er der adskillige rengøringsportaler, som tilbyder at opspore de bedste tilbud på rengøring i for eks. Randers – og det gør de endda 100 procent gratis og helt uforpligtende. Du skal blot oplyse, hvad du har af rengøringsønsker og i løbet af få dage får du 3 tilbud på rengøringsopgaven fra lokale rengøringsselskaber, der meget gerne vil stå for opgaven. Du vælger frit det tilbud, du synes bedst om, og så nemt er du nu sluppet for rengøringen i dit hjem.

Opvask

Det betyder meget for køkkenhygiejnen, at service, bestik og køkkenredskaber er helt rene. Først og fremmest skraber man de grove rester af, hvorefter der skylles af i koldt vand, der bruges en lidt stiv børste med nylonhår. Til slut vaskes af i varmt vand tilsat opvaskemiddel og med en opvaskebørste med bløde naturhår.

LÆS OGSÅ:  Skal alle have ret til hjælp med at få børn?

Der tørres af i rene viskestykker eller stilles i opvaskestativ til afdrypning. Den bedste hygiejnekvalitet får man ved at bruge så varmt vand som muligt. Miljøråd: Vask aldrig op under en rindende hane, som vil give et unødvendigt stort vandforbrug. Opvask efter fire personer i rindende vand vil øge vandforbruget mindst fire gange i forhold til almindelig håndopvask.

 

Opløsningsmidler er væsker, der kan opløse andre stoffer. De organiske opløsningsmidler har det fællestræk, at de kan opløse fedt og andre stoffer, der ikke er opløselige i vand. Opløsningsmidlerne er flygtige, dvs. de fordamper ved almindelig rumtemperatur, og mange af dem er letantændelige – altså brandfarlige.

Da de er mere eller mindre fedtopløsende, kan de være sundhedsskadelige, idet de både er hud- og slimhindeirriterende og kan give skader på centralnervesystemet. De organiske opløsningsmidler er opført på Arbejdstilsynets grænseværdiliste, og de er alle faremærkede.

Overfladespænding er de kræfter, der virker på tværs af en væskes overflade og virker som en tynd elastisk hinde. Det er denne spænding, der gør, at der dannes vanddråber, og at ganske små insekter kan løbe på vandet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)