Rigspolitiet klar med ny hackerjulekalender

Foto: Politiet.

Så er det atter blevet tid til at nørde igennem med Rigspolitiets hacker-julekalender. Nationalt Cyber Crime Center, NC3, er igen i år trukket i nissehuen og har forberedt en række digitale jule-opgaver til alle friske computerinteresserede.

Julelogo

Kalenderen – som er en CTF konkurrence, der spilles som klassisk Jeopardy – er for sjov, og der er ikke nogen præmier til vinderen – ud over æren. Men den digitale julekalender er også lavet for at sætte fokus på it-sikkerhed og cyber-kriminalitet, som er et stigende problem i Danmark. Tjek NC3s Twitter den 21. november, hvor vi offentliggør den TOR-side, hvor konkurrencen vil foregå fra. Selve konkurrencen starter torsdag den 28. november 2019 kl. 10.

Der vil være forskellige sværhedsgrader, så de fleste kan være med. I år har vi prøvet at gøre det nemmere for nye spillere at være med og har således flere opgaver i den nemmere ende. Vi glæder os til at se, hvem der har flest point, når vi slutter den 19. december kl. 10.

Artiklen fortsætter under videoen…

Artiklen fortsætter under videoen…

Regler og rammer for konkurrencen er som følger:

  • Opgaverne vil give point efter hvor svære de er.
  • Vinderen er den med flest point når konkurrencen slutter.
  • Opgaverne vil være tilgængelige med det samme. Dog kan der godt pludselig komme flere opgaver i løbet af konkurrencen
  • For at være med skal du oprette dig med brugernavn og kodeord. NB. Vi modererer løbende navnene, hvis de ikke tåler dagens lys, så husk at være sød.
  • Lad være med at dele flag/metoder med andre, der ikke selv har fundet flaget.
  • Der er ikke nogen præmier andet end æren ved at være den hurtigste til at knække koderne
  • Et flag vil være angivet på dansk og vil f.eks. se således ud: NC3{her_er_et_flag}

Kommentarer