S har igen lempet på udlændingepolitikken

Regeringen har meddelt, at den ikke vil hjemsende afviste syriske asylansøgere. Dette på trods af, at flygtningenævnet anser sikkerhedssituationen i Syrien som værende sikker nok, skriver Caspar Stefani i Berlingske.

Det er egentlig pudsigt, når nu Mette Frederiksen gentagne gange har stået fast på at føre en ”stram” udlændingepolitik og samtidig sagt, at ikke-vestlig indvandring er en af de største udfordringer for Danmark. Nu vil den socialdemokratiske regering så ikke engang hjemsende flygtninge, som slet ikke skal være her.

Mette Frederiksens beslutning må komme som en gave til de øvrige røde partier, der sidste år bebudede, at de vil stoppe hjemsendelser.

Det her betyder, at kommer man som flygtning fra Syrien, har man bogstaveligt talt fået statsgaranti på at få lov til at blive her. Uagtet om man har beskyttelsesbehov. Uagtet om der er fred i landet. Og vupti, så er alle de syriske flygtninge blevet til indvandrere.

Afviste asylansøgere har pligt til at rejse, når deres sager afvises. Hvis ikke de frivilligt rejser, kan de blive tvangsudvist. Men ikke længere. Nu betyder en afvisning ingenting, og det er ganske bekymrende.

For så ophæver man reelt flygtningebegrebet udover de fordele, som flygtningestatus giver. Det betyder, at Danmarks asylpolitik ophører med at eksistere nu, hvor man heller ikke ønsker at indføre stop for muligheden for at søge spontan asyl.