Skandinavien står på brændende indvandrer-platform

De nordiske lande står på en brændende platform, fordi indvandrere i både Danmark, Sverige, Norge og Finland er markant underrepræsenteret på arbejdsmarkedet. Det skriver Berlingske.

Den massive indvandringsbølge, der har ramt de nordiske lande de senere år, fortsætter. To tredjedele af befolkningstilvæksten i Norden stammer fra indvandring, og tal fra OECD viser, at der er større forskelle i beskæftigelsesgraden mellem indvandrere og indfødte i de nordiske lande end gennemsnittet blandt OECD-landene.

Cirka 6 ud af 10 ikke-vestlige er i arbejde, hvis man ser på det samlede billede af de nordiske lande. Indvandrerne får ikke en fast tilknytning til arbejdsmarkedet, hvilket er tydeligt i bl.a. Danmark, hvor beskæftigelsesfrekvensen stiger i gode økonomiske tider, men falder igen, når tiderne skifter.

24NYT: Stigningen i antallet af indvandrere, der er i job (primært job med løntilskud), som medierne i de seneste måneder har berettet om, hang sammen med opsvinget og var derfor midlertidig. Når virksomhederne skal fyre, er det erfaringsmæssigt indvandrere, der ryger først. I Danmark bruges indvandrere nemlig til at dæmpe konjunkturudsving. Læs mere her.