Skuffede købere kender ikke reglerne

I perioder er der flere købere til de samme villaer og rækkehuse – og det kan give skuffede købere. Det oplever de i Home Glostrup – Albertslund – Brøndby. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

Der skal to til en dans… og også til en bolighandel. En sælger og en køber. Når der i stigende grad er flere købere, som er interesserede i den samme bolig ender det ofte med skuffelser.

’Nyheder’ til salg har været en mangelvare i længere tid, og når boligerne bliver sat til salg, så sker det oftere, at der står flere interesserede købere klar. Og at boligen bliver handlet hurtigt.

Det er blevet en almindelig problematik for tiden. Indehaveren af Home Glostrup – Albertslund – Brøndby, Kasper Velbæk, fortæller, at det nærmest er blevet standard at melde det følgende ud:

”Jeg vil gøre jer bekendt med, at der allerede flere som har vist en stor interesse for boligen. I den forbindelse vil jeg anbefale, at I agerer hurtigt, hvis I vil have en chance til køb af boligen”.

Her er det vigtigst at understrege at det ikke er nok, at køber har skrevet under. En købsaftale skal også have sælgers underskrift. Og at det alene er sælger, der vælger køber, altså vælger om et købstilbud kan accepteres.

Kort sagt. Man har først boligen, når der foreligger en købsaftale, der er underskrevet af både køber og sælger. Ejendomsmægleren har ikke mulighed for at reservere en bolig, uanset hvor seriøs køber er. Det er ene og alene sælger, der afgør, hvem han eller hun vil sælge til, forklarer ejendomsmægleren fra Home.

LÆS OGSÅ:  Rekord siden 2006: Lejlighedssalget stiger under COVID-19

Der er rift om boligerne, fordi boligsalget går langt bedre, end forventet for snart tre måneder siden, hvor coronakrisen vendte alting på hovedet.. Mange har brugt langt mere tid hjemme end normalt, og en del har lagt nye boligplaner eller sat gang i planerne. Det smitter af på boligmarkedet. Boligsalget har de seneste uger ligget højere end de forudgående fem år, viser tal fra Boligsiden og Home.


Gode råd: Hvornår er boligen din?

Du skal være opmærksom på:

 • At købsaftalen, hvis den alene er underskrevet af køber, er et tilbud til sælger.
 • At sælger ikke er forpligtet til at acceptere tilbuddet, heller ikke selv om det måtte være i overensstemmelse med udbudsvilkårene.
 • At ejendomsmægleren er forpligtet til at fremvise og fortsætte salgsarbejdet, indtil købsaftalen er underskrevet af begge parter.
 • At ejendomsmægleren er forpligtet til at forelægge eventuelle andre tilbud for sælger, indtil købsaftalen er underskrevet af begge parter.
 • At forudgående forhandlinger ikke er lig med en indgået aftale, heller ikke selvom der skulle være givet foreløbige accepter af f.eks. prisen.

Hvis der er flere interesserede købere?

 • Ejendomsmægleren er forpligtet til at fremlægge alle tilbud for sælger.
 • Ejendomsmægleren må fortælle dig, at der er flere interesserede, men må ikke fortælle dig, hvad andre interesserede måtte have budt.
 • Du kan afgive et købstilbud ved at underskrive en købsaftale på de vilkår, du ønsker at tilbyde.
 • Det er alene sælger, der vælger, om et købstilbud kan accepteres.
 • Sælger er ikke forpligtet til at vælge det bud, der kommer først.
 • Sælger kan vælge, men er ikke forpligtet til at afholde en budrunde, når der er flere interesserede købere.
LÆS OGSÅ:  Flere køber hus uden for storbyerne

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)