Slip for alger på terrassen med en fliserens

Der er mange, der går og døjer med alger og mos på fliserne på terrassen. Meget mos og mange alger på terrassen kan gøre, at man om sommeren ikke har lyst til at sidde derude og slet ikke har lyst til at gå i bare tæer på fliserne. Med en effektiv fliserens kan du komme mos og alger til livs, så terrassen igen kan blive et rum, hvor familien kan hygge sig i sommermånederne, hygge sig og nyde solen.

Stop algevæksten med en fliserens

Hvis man er hårdt ramt af mos og alger på ens fliser udendørs er det nødvendigt med en fliserens for at komme problemet til livs. Det er muligt at få fliserne helt rene ved hjælp af skånsomme midler, der ikke ødelægger flisen, men efterlader den ren uden alger. Hvis man bruger en almindelig højtryksrenser kan man risikere at beskadige fliserne, og det er ikke ønskværdigt, så der skal en speciel teknik til at give den mest effektive fliserensning. Efter en god behandling med fliserens fremstår fliserne så gode som nye og teknikken kan bruges lige fra de små tilfælde til der, hvor der er kommet decideret flisepest. 

Beskyt fliserne med en imprægnering

Efter en fliserensning kan man vælge at lade det være ved det, men så er der risiko for at algerne kommer tilbage og så skal man igennem en fliserens igen. Hvis man tænker lidt frem kan man efter man har fået en fliserens på sin terrasse vælge at få en imprægnering af sine fliser. En imprægnering af fliserne gør, at mos og alger har meget sværere ved at sætte sig fast på fliserne og at man kan være fri for det grønne stads i lang tid i modsætning til, hvis man kun havde fået en fliserens, der ikke sikrer alger og mos i at sætte sig igen. Imprægneringen forsegler flisernes overflade og har garanti, så det er en god investering, hvis man har kæmpet meget med mos og alger på sine fliser.

Overvej at give fliserne nyt fugesand

Hvis man både har fået en fliserens med imprægnering er man nu godt kørende i kampen mod mos og alger, men man kan vælge at tage den endnu længere for at bibeholde sine flotte fliser. Man kan efter en fliserens vælge at få lavet nyt fugesand til fliserne. Hvis man vælger at investere i nyt fugesand til sine fliser er man sikker på, at fliserne er modstandsdygtige mod det danske vejr og at alger og mos ikke sætter sig på fliserne før om lang tid. Med nyt fugesand kan man få de ældste fliser til at fremstå spritnye, og man kan give sin fliseterrasse et nyt udseende, så det ligner, at fliserne lige er blevet lagt.

Ved at gå igennem disse tre trin, kan man både slippe af med mos og alger på sine fliser samtidig med at man kan få fliserne til at fremstå nylagte.