Smuglede kokain ind i puslespil – idømt flere års fængsel

Foto: Østjyllands Politi

To 28-årige mænd blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt hhv. fire og to års fængsel for at have indført knap et kilo kokain til landet med henblik på at sælge det videre til en større personkreds.

Foto: Østjyllands Politi

Politiet fik den 24. marts i år en henvendelse fra Toldstyrelsen, der havde opsnappet en mistænkelig pakkeforsendelse ved en kontrol i Kolding. Pakken var på vej fra Holland til en afhentningssted i Aarhus, og den viste sig at indeholde en puslespilsæske, hvor der i stedet for brikker lå omkring et kilo kokain.

Efterforskerne hos Østjyllands Politi erstattede kokainen med falsk narko og fulgte i det skjulte pakken. Der stod derfor betjente parat ved den pakkeshop i Aarhus, hvor pakken skulle afhentes et par dage efter. Her hentede den ene 28-årige mand pakken og på en p-plads i nærheden, overdrog han den til den anden 28-årige mand, inden de begge kort efter begge blev anholdt og senere varetægtsfængslet.

Der var skrevet en kvindes navn og adresse på pakken, og den 28-årige, der hentede pakken, havde en fuldmagt med fra kvinden. Fuldmagten var dog forfalsket, og kvinden anede intet om, at hun på den måde var blevet brugt til det kriminelle foretagende.

 

Fik penge for at hente pakke

I retten tirsdag erkendte den ene 28-årige, at han havde hentet pakken i pakkeshoppen for den anden 28-årige, som han kender. Den anden 28-årige forklarede, at en tredje person havde lovet ham nogle tusinde kroner for at fremskaffe pakken med kokain. Han ville dog ikke fortælle, hvem personen var.

LÆS OGSÅ:  19-årig anholdt og sigtet i sag om mulig MDMA-forgiftning

Den 28-årige, der hentede pakken, blev idømt to års ubetinget fængsel, mens den anden 28-årige blev idømt fire års fængsel, da vurderingen var, at han spillede en større rolle i indførelsen af de ulovlige stoffer.

”Det var rigtig godt politiarbejde, der gjorde, at mændene stort set kunne tages på fersk gerning, og derfor var der også nogle ret klare beviser, der knyttede de to mænd til kokainen. Sagen er endnu et eksempel på, at sager, der handler om indsmugling eller salg af hård narko, betragtes som grov kriminalitet, der kan koste lange fængselsstraffe, ” siger senioranklager Jakob Beyer.

Begge mænd erkendte og modtog dommen.