Sommerferie betyder flere indbrud – her er politiets råd

Sommerferien er i gang og det betyder normalt flere indbrud. Skal man være væk hjemmefra, så anbefaler Fyns Politi, at man tilmelder sig nabohjælp og gør en ekstra indsats for at ens hus ikke ser forladt ud.

Selvom samfundet på mange områder er ved at være tilbage til normalen, og folk er på arbejde igen efter nedlukningen af samfundet i forbindelse med COVID-19, så er indbrudstallene på Fyn stadigvæk lave.

Fra den 1. juli 2020 til den 13. juli 2020 er der anmeldt 53 indbrud i privat beboelse på Fyn. I samme periode sidste år var tallet 84. Og det glæder chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj: – Jeg kan kun være glad, for det betyder jo, at der er færre borgere i vores politikreds, som har haft den ubehagelige oplevelse det er, at have haft indbrud i sit hjem. Endelig bliver jeg også stolt, fordi jeg ser det som et resultat af det flotte arbejde som efterforskerne i vores Indbrudsgruppe laver.

Få dit hus til at se beboet ud

Skal man ud og rejse eller blot være hjemme fra så er der dog stadig en række tiltag, som man kan gøre for at forebygge indbrud, inden man tager afsted. Leder af Fyns Politis Indbrudsgruppe Finn Wegner siger: – Det handler om at gøre indbrudstyvene usikre på, om der er nogen hjemme eller ej. Og her er der flere ting som er lette at sætte i værk. Det kan fx være at lade radioen være tændt, og få naboen til at tømme din postkasse og måske parkere i din indkørsel.

LÆS OGSÅ:  Utroligt! 37-årig mand dømt for vanvidskørsel, grov vold og meget andet

Tilmeld dig nabohjælp

Endnu et skridt, som borgerne selv kan tage for at forebygge indbrud, er at tilmelde sig Nabohjælp. Den seneste opgørelse for tilmeldte nabohjælpere i Fyns Politikreds er faldet, og det er ærgerligt for, det er noget som virker. Finn Wegner siger: – Nabohjælp virker, fordi det bygger på naboskab, tillid, sammenhold og samarbejde. En indbrudstyv er kun interesseret i værdier, og vil for alt i verden undgå at blive set eller genkendt. Derfor virker mennesker – og altså naboer – forebyggende.

Hvorfor færre borgere i Fyns Politikreds er nabohjælpere end tidligere vides ikke, men en af årsagerne kan være, at Nabohjælp har slette de borgere, som ikke har været aktive længe. Fyns Politi opfordre alle boligejere til at tilmelde sig ordningen og til at være aktive. Du kan tilmelde dig Nabohjælp ved at downloade app’en Nabohjælp til din telefon. Læs mere på https://nabohjaelp.botrygt.dk/

Vær opmærksom på små ”tegn”

En sidste ting, som Finn Wegner gerne vil slå et slag for, er, at man er ekstra opmærksom på små ”tegn”, som indbrudstyvene bruger til at holde øje med en bolig: – det kan være en dåse eller en sammenkrøllet pose, som tyvene smider i indkørslen, og så holder de øje med, om den bliver fjernet eller om den bare for lov at ligge, for så er det nok sandsynligt at beboerne er bortrejst. Så hvis naboen alligevel tømmer postkassen, kan det være smart, hvis vedkommende også lige kigger efter de her små ”tegn” og fjerner dem, afslutter Finn Wegner.

LÆS OGSÅ:  Ingen hold i trussel mod skole

Gode råd til forebyggelse af indbrud:

• Få naboen til at tømme postkassen og sætte affaldsbeholderen ud, så den bliver tømt
• Hæng vasketøj på tørresnoren
• Lad radioen og noget lys være tændt
• Få naboen til at parkere i din indkørslen eller stil et par cykler
• Tilmeld dig Nabohjælp
• Vær opmærksom på små tegn ved din bolig