SUNDHED: De lader patienter dø for at spare penge

Det var med overlæg, at 313 kræftsyge patienter ikke har fået behandling til tiden på Aarhus Universitetshospital (AUH).

”AUH prioriterede helt bevidst hospitalets økonomi over patienters helbred og rettigheder. AUH er det eneste sted i landet, hvor man udfører den såkaldte HIPEC-operation. Da der ikke er andre steder, patienterne kan få operationen, burde patienterne blive tilbudt samme operation i udlandet.

Men hospitalsledelsen har undladt at give sådanne tilbud, da prisen for operationer i udlandet svarer til flere årslønninger på sygeplejersker og læger. Samtidig har AUH erkendt, at ressourcestærke patienter, som har formået at brokke sig højlydt, er blevet prioriteret over andre patienter.

Problemerne med overskredne ventetider på AUH blev ikke indberettet til Sundhedsstyrelsen, og skandalen er kun kommet frem, fordi pressen har opfanget sagen. ’Vi ved ikke, om sådan noget her foregår andre steder i det danske sundhedsvæsen. Jeg ved, at sygeplejersker, overlæger og ledende overlæger ikke tør sige noget’, siger professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet, Jes Søgaard”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)