Tilfældig borger ramt af skud

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at indføre visitationszone i dele af Albertslund kommune fra i dag tirsdag den 3. april 2018 kl. 21 til tirsdag den 1. maj 2018 kl. 21.

Beslutningen medfører, at politiet i perioden kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

Baggrunden for beslutningen er, at der i dag tirsdag aften ca. kl. 17.35 blev skudt mod en bil i krydset ved Roskildevej og Albertslund, hvor en borger blev overfladisk strejfet. Han blev skadestuebehandlet og er udskrevet igen.Desuden blev der skudt mod ruder til et hus på Tranehusene i Albertslund kl. 00.35 natten til mandag og igen kl. 01.20 natten til i dag tirsdag uden nogen personer kom til skade.

Visitationszonen etableres efter lov om politiets virksomhed § 6.

Københavns Vestegns Politi var tidligere tirsdag aften massivt til stede ved hændelsen på Roskildevej og efterforsker aktuelt alle tre skudepisoder – herunder motivet og om der kan være en sammenhæng mellem episoderne.

– Det er alvorligt, at der bliver skudt på åben gade, og en visitationszone er et godt værktøj i vores indsats med at bringe det til ophør og retsforfølge de skyldige, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi. Samtidig har politiet øget patruljeringen og skærpet opmærksomheden i området.

Her gælder visitationszonen
Visitationszonen er afgrænset af Vestskovvej, Herstedøstervej, Stensmosevej, Roholmsvej, Vallensbæk Torvevej, langs kommunegrænser til henholdsvis Brøndby og Vallensbæk Kommune, Albertslundvej, følger Vridsløsevej til Herstedøstervej og Vestskovvej.

Se kort nedenfor.

Søger vidner til skudepisoden
Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have set eller hørt noget mistænkeligt før, under eller efter skudepisoden i dag ca. kl. 17.35 ved Roskildevej og Albertslundvej.

Efterforskningen tyder på, at der blev skudt mod en mørk personbil, som derefter kørte væk fra stedet ad Albertslund mod syd (Vallensbæk). Fra samme sted flygtede desuden en mindre lys personbil ad Damgårdsvej mod nord.

– Vi holder alle muligheder åbne, efterforsker bredt og interesserer os naturligvis for, om der kan være en sammenhæng mellem skudepisoderne eller om de kan være banderelateret, men det er for tidlig at sige noget om, og det må vores videre efterforskning afklare, siger politiinspektør Mikael Wern, Københavns Vestegns Politi.

Vidner kan henvende sig til Københavns Vestegns Politi døgnet rundt på telefon 4386 1448. Københavns Vestegns Politi kommenterer ikke efterforskningen yderligere tirsdag aften.