To mænd dømt: Geværer og pistol fundet i kælder

Et tip ledte i marts Østjyllands Politi til et kælderrum i Risskov, hvor der lå to oversavede jagtgeværer, en revolver og en del ammunition gemt. Fredag blev to mænd på 29 og 30 år så dømt for våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Den 29-årige blev idømt tre års fængsel, mens den 30-årige, der – ifølge sin forklaring – kun havde været i besiddelse af våbnene i få sekunder, blev idømt fængsel i to år og ni måneder.

Det var blandt andet dna-spor og optagelser fra videoovervågning, der fik de to mænd dømt. Den 29-årige boede i en lejlighed i samme bygning, som våbnene blev fundet, og han blev kort efter politiets opdagelse anholdt og senere varetægtsfængslet. Den 30-årige mand blev ført anholdt i juni efter nogle måneders efterforskning.

 

Strafbar besiddelse

”Dommen viser endnu en gang, hvor alvorligt retten ser på besiddelse af skydevåben. En afgørende vurdering ved denne dom var, hvornår der er tale om en strafbar besiddelse af et våben, og hvor kortvarig en besiddelse kan være. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om en strafbar besiddelse, selvom den 30-årige angiveligt kun havde skydevåbnene på sig ganske kort tid, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 30-årige nægtede sig skyldig i besiddelse af våbnene, i dét han forklarede, at han kun kortvarigt havde rørt dem. Han ankede dommen på stedet,

LÆS OGSÅ:  Eksplosion! Håndgranat sprunget ved Bandidos i Holbæk – Politiet er allerede massivt til stede

Den 29-årige erkendte at have været i besiddelse af et af våbnene, men nægtede at det skulle være under særligt skærpende omstændigheder. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Begge blev varetægtsfængslet efter dommen.