Trængte ind i lejlighed med økse, knive og pistol – nu er de dømt

To mænd fra Egtved blev den 24. november ved Retten i Kolding idømt fængselsstraffe for røveri og vidnetrusler.

Den 25. juli 2017 kl. 1.00 om natten mødte en 35-årig og en 22-årig mand op ved en lejlighed i Thyregod, hvor de hævdede, at beboerne skyldte dem penge. De to beboere ringede herefter til Sydøstjyllands Politi.

Umiddelbart efter ødelagde de to mænd hoveddøren og trængte ind i lejligheden bevæbnet med en økse, en hardballpistol og knive. Mændene råbte, at de ville slå beboerne ihjel, hvis de ringede til politiet.

Det lykkedes imidlertid beboerne at få kontakt til en kvindelig nabo, som kom over til lejligheden. Hun blev truet med øksen og ligeledes med, at de ville slå hende ihjel, hvis hun ringede til politiet.

”Efter kort tid flygtede beboerne og naboen. De to mænd ledte efter dem, og da mændene nåede frem til naboens lejlighed, truede de også naboens kæreste på livet. Herefter tog de to mænd flugten og gemte sig i et skur, men en nabo kunne se dem fra sit vindue. Ved politiets ankomst kunne naboen derfor vise politiet, hvor de to mænd havde gemt sig,” fortæller Bjørn Dahl Larsen, der er anklagerfuldmægtig i Sydøstjyllands Politi.

Politiet anholdt straks mændene, som blev fundet i besiddelse af en hardballpistol, knive og flere af beboernes ejendele.

Den ene af mændene blev idømt tre års ubetinget fængsel, mens den anden af mændene blev idømt et år og seks måneders fængsel.

LÆS OGSÅ:  Endnu et bandeskyderi – politiet søger vidner

For så vidt angår manden, der blev idømt tre års fængsel, blev der særligt lagt vægt på, at han var straffet flere gange tidligere for lignende kriminalitet, samt at han havde begået forholdet i prøvetiden for en lignende sag.

Begge mænd ankede på stedet dommen til frifindelse.