Tyv anholdt efter melonkast og scooterflugt

Flere beboere og ansatte på et plejecenter i Odder fik stjålet forskellige værdigenstande, da en fremmed mand tirsdag omkring kl. 14.20 gik rundt på værelser og kontorer.

Vidner så manden køre fra stedet på en scooter, og de kunne give et fint signalement, som blev sendt rundt til alle patruljer i området. Cirka tre timer senere blev politiet ringet op fra Netto på Rådhusgade i Odder, hvor en mand var gået amok og kastede med meloner.

Da politiet kom frem, fortalte personalet, at manden var blevet aggressiv i butikken og havde smadret en melon og en potteplante, inden han stak af på en scooter. Signalementet på gerningsmanden passede nøjagtigt på den mand, der var set på plejecentret. Denne gang fik politiet også et registreringsnummer på scooteren og kunne derfor konstatere, at den tilhørte en 42-årig mand fra lokalområdet. En patrulje kørte til et par af de adresser, hvor han kunne holde til og tæt på det ene sted, opdagede de den 42-årige, der kom kørende på scooter med en designerlampe og en lille kommode mellem benene.

Stikker af

Da han så patruljen, kørte han hurtigt ned gennem et stisystem og fik i første omgang rystet betjentene af sig. Kort efter fik patruljen dog øje på ham igen, og denne gang fik de ham standset og anholdt. Undervejs havde han tabt lampen og kommoden, der viste sig at stamme fra et indbrud i en møbelforretning i Odder begået samme dag.

LÆS OGSÅ:  Foto: Stjal for over 1 mio. kr. 21-årig efterlyst

Dét indbrud blev han sigtet for, ligesom han blev sigtet for tyveri fra plejecentret, for at ødelægge melon og plante i Netto, for at forstyrre den offentlige orden og for ikke at efterkomme politiets ordrer.

Faren anholdt

Mens han modtog sigtelserne, kom den 42-åriges far til stedet, og han var så utilfreds over sønnens anholdelse, at han endte med også at blive anholdt, da han blev ved med at blande sig og nægtede at holde afstand.

Under anholdelsen af den 64-årige far så sønnen sit snit til at stikke af. Han nåede dog kun at løbe et kort stykke, inden han blev fanget af en betjent, der nu også kunne sigte den 42-årige for at flygte fra politiet. Herefter blev far og søn sammen kørt til politistationen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)