Udenlandske læger er ikke velkomne i Danmark

Der mangler et hav af medarbejdere på sygehusene. Alligevel må tusinder af læger og sygeplejersker med udenlandsk baggrund stå i kø i årevis for at få autorisation til at arbejde i Danmark. Det virker grotesk i en situation, hvor vi står og skriger på kvalificeret arbejdskraft, og hvor der er nogen, som rent faktisk gerne vil arbejde i Danmark, men ikke kan komme til det, skriver Berlingske.

”Tusindvis af læger, sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere med en udenlandsk baggrund ønsker at tage et job i det danske sundhedsvæsen. Men mange af dem må væbne sig med en betydelig tålmodighed og har udsigt til en hård, langstrakt kamp for at få den nødvendige godkendelse af deres autorisation til at arbejde i Danmark.

Aktuelt er der ansøgninger fra 1.660 læger, sygeplejersker og andre faggrupper, som har ventet i flere år på, at den første indledende sagsbehandling overhovedet går i gang. Desuden er der igangværende sagsbehandlinger vedrørende 930 ansøgere, hvor man afventer dokumentation, eller hvor sagen er sendt til vurdering hos en dansk uddannelsesinstitution.

Det skønnes, at der er op mod 5.000 ubesatte sygeplejerskestillinger, og der mangler også flere hundrede speciallæger i blandt andet psykiatri, radiologi og geriatri. Det er en væsentlig årsag til, at 70.000-80.000 patienter i dag står på venteliste til operationer, som er blevet aflyst og udskudt gang på gang.”

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)