USA holder øje med det upålidelige Danmark

Trods advarsler om kinesisk spionage i Danmark ville USA’s ambassadør i DR-programmet ”Detektor” ikke love, at amerikanerne ikke selv gør det samme. Det skriver Berlingske.

Da ”Detektor” under interviewet gentog spørgsmålet om, hvorvidt Carla Sands som USA’s ambassadør kunne garantere, at USA ikke vil spionere i Rigsfællesskabet svarede hun:

Jeg har ikke viden om, at USA spionerer i Danmark. Og jeg har heller ikke viden om, at Danmark spionerer i USA. Men vi ved, at Kina spionerer, og det er en del af, hvem de er”, sagde hun.

24NYT: Som den lille i klassen har Danmark gennem historien haft en strategi om at være gode venner med alle.

Mens de vestlige allierede med USA i spidsen kæmpede mod Nazi-Tyskland, var Danmark Nazi-Tysklands næststørste handelspartner.

Og mens USA og NATO under Den Kolde Krig lå i et bittert våbenkapløb med sovjetblokken og garanterede danskernes sikkerhed, har Danmark ført en tilpasningspolitik over for Sovjetunionen og DDR, og en usolidarisk fodnotepolitik over for NATO.

I forhold til NATO har Danmark gennem årtier haft en kræmmerstrategi om at sikre sig sikkerhedspolitiske garantier fra USA og samtidig slippe for at trække sin del af læsset i NATO og sende regningen til den amerikanske regering.

De skiftende danske regeringer bruger alle mulige krumspring for at bilde USA ind, at vi ikke behøver at betale de 2 pct. til NATO, for ”vi kan så meget andet”.

I dag støtter Danmark det brutale muslimske regime i Iran og har tilsluttet sig Instex, en pengekanal, der skal gøre det muligt for EU-landene at omgå amerikanske sanktioner og handle med Iran.

Danske politikere, medier og kommentatorer har udskammet, latterliggjort og tilsvinet den amerikanske præsident, Donald Trump, lige siden præsidentens indsættelse i januar 2017.

Danmark er altid klar til at underløbe USA, selv om man udadtil påstår at være landets trofaste allierede.

Derfor skal man være meget naiv for at tro, at USA’s efterretningstjenester ikke holder øje med det stærkt antiamerikanske og upålidelige Danmark.