De usælgelige huse bliver solgt hurtigere

Foto: Boligsiden.dk

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at andelen af huse, der har været til salg i over 365 dage, er blevet mindre henover de seneste år. Det er positive takter for det danske boligmarked.

Lige nu er der knap 37.000 huse til salg i Danmark, og det er 5,6 procent færre end i august sidste år, viser nye udbudstal fra Boligsiden.dk. Samtidig svinder andelen af huse, der har været på markedet i mere end et år. Det gælder især villaer og rækkehuse, der har været til salg mellem et og to år.

For fem år siden udgjorde gruppen af huse med en liggetid på mellem et og to år, 24,3 procent af det samlede hussalg. Sammenlignet med det nuværende udbud er der tale om et fald i andelen på knap 10 procentpoint. Husene, der har været på markedet i mere end to år, udgør omkring hvert femte salgsemne hos de danske ejendomsmæglere, men også denne gruppe af boliger har oplevet et fald, dog af mere moderat karakter.

”At andelen af de huse, der kan være svære at sælge, svinder ind, er en meget positiv udvikling, for det betyder, at der er en større rotation i udbudsmassen. Det er en naturlig følge af det opsving, vi oplever på boligmarkedet i disse år. Den lave rente og en generel økonomisk optimisme har løftet salget mærkbart, og nu kan vi altså konstatere, at det også har haft en effekt på salget af de boliger, der ikke nødvendigvis er beliggende i landets mest attraktive områder,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Eksplosiv udvikling
Blandt husene, der har været til salg i mellem et og to år, ligger landsdelen København by i førerfeltet med færrest salgsemner – blot 17 styks – hvis vi ser på det nuværende udbud. I den anden ende af skalaen ligger Sydjylland, hvor det tilsvarende tal lyder på 1.075.

”Landsdelen med den mest interessante udvikling er imidlertid Vest- og Sydsjælland. Antallet af huse med liggetider på mellem et og to år var i 2012 1.857 styk mod de nuværende 774. Det svarer til, at andelen af hussalget i kategorien udgør 14,4 procent i dag, hvor det i august 2012 udgjorde over en fjerdedel. Det er en eksplosiv udvikling, vi kun har set herog på Bornholm,” siger Birgit Daetz.

Vestjylland er med en andel på 18,2 procent den landsdel med flest huse, der har været til salg mellem et og to år. I kategorien af huse med en tid på markedet på over to år sidder landsdelen Nordjylland på den største andel skarpt efterfulgt af Vestjylland og Bornholm.

Liggetid og salgstid
Mens liggetiden indikerer, hvor længe et aktuelt salgsemne har været på markedet, dækker salgstiden over antallet af dage, det konkret har taget at sælge den pågældende bolig.

August 2017: Huse med liggetider på mellem 1 og 2 år

Landsdel Andel i pct.
Bornholm 11,5 %
Fyn 16,7 %
København by 3 %
Københavns omegn 3,7 %
Nordjylland 17,1 %
Nordsjælland 6,7 %
Sydjylland 18,1 %
Vest- Sydsjælland 14,4 %
Vestjylland 18,2 %
Østjylland 14,6 %
Østsjælland 5,9 %

August 2017: Huse med liggetider på over 2 år

Landsdel Andel i pct.
Bornholm 15,1 %
Fyn 13,9 %
København by 0,2 %
Københavns omegn 0,4 %
Nordjylland 16,5 %
Nordsjælland 1,7 %
Sydjylland 14,9 %
Vest- Sydsjælland 10,2 %
Vestjylland 15,3 %
Østjylland 7,7 %
Østsjælland 1,3 %

 

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Advertisements

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb