Vaccinehysteriet er uden grænser

Debatindlæg af SPARAFUCILE.

Den statsautoriserede danske medieindustri støtter nu helt op om regeringens dilettantiske fejltagelser ved at omtale vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca som ’kasserede’. Det er de imidlertid ikke. Begge vacciner er tværtimod godkendt af både amerikanske FDA og europæiske EMA. Vaccinerne har været gennem en ekstra granskning på grund af rapporterede bivirkninger, men er fortsat godkendt af begge de to skrappe lægemiddelagenturer, der ellers ikke er blege for at jorde milliarddyre nye farmaprodukter, som ikke lever op til moderne tiders hårde krav til terapeutisk effektivitet og sikkerhed for patienterne. 

Både FDA og EMA foretager en videnskabelig vurdering af den terapeutiske nytteeffekt på den ene side og eventuelle bivirkninger på den anden side. Hvis der således er tale om almindeligt udbredt medicin så som blodtrykssænkende eller angstdæmpende midler, bliver der stillet hårde krav om en lav bivirkningsprofil, fordi det drejer sig om medicin, der tages af store del af befolkningen. Hvis det til gengæld handler om kemoterapi eller strålebehandling, accepteres meget alvorlige og måske kroniske bivirkninger, fordi godkendelseskriteriet for myndighederne er overlevelse og ikke livskvalitet. 

Den danske regerings Coronastrategi handler ikke om at balancere beskyttelse af befolkningen på den ene side og om hensynet til et operativt samfund på den anden side. Det handler om kontrol og magt. For Mette Frederiksen og hendes ministre og sundhedschefer har det i de sidste 18 måneder været en lykkerus hver dag at kunne beordre befolkningen til, hvad der nu var tilladt og især hvad der nu var forbudt. Det er meget svært at slippe den totale magt, når man nu først har fået den, hvad enhver diktator vil skrive under på. Det er forbandet svært at undvære nedlukning, restriktioner og alle slags forbud og påbud, der nu i halvandet år har gjort livet til en svir for Mette Makrel & Co. Derfor foretager regeringen ethvert tænkeligt krumspring for at hage sig fast i disse herlige kontrolinstrumenter så længe som overhovedet muligt. Er det ikke minkene, så er det Corona-varianterne, der bruges som undskyldning for at fastholde den permanente undtagelsestilstand. Vi skal passe på den vildtvoksende britiske covid variant, og så på den endnu værre brasilianske variant for slet ikke at tale om smittebomben over dem alle: den sydafrikanske! Den stadig mere krampagtige genåbning af samfundet i surmulende sneglefart bliver hyllet ind i en sirupsklæg omsorgsretorik, hvor ingen restriktion er for skrap, hvis vi bare kan redde et menneskeliv mere.

LÆS OGSÅ:  BIDEN HAR TÆNDT LUNTEN PÅ MELLEMØSTENS KRUDTTØNDE

Ved at ’kassere’ de to internationalt godkendte Coronavacciner er det således lykkedes regeringen at forsinke sit tab af den totale magt med adskillige måneder. Med slet skjult glæde har Mette Frederiksen nu bortdømt sommerens musikfestivaler, tilskuersport og større selskabelige arrangementer. Forsinkelserne i det folkelige vaccinationsprogram betyder, at de unge først sent i efteråret vil være immuniseret og kan gøre sig håb om julebal på skolen uden mundbind og to meters afstand på dansegulvet. 

Al medicinemballage er forsynet med en indlægsseddel, der oplyser om bivirkninger, som opdeles i almindelige, ikke almindelige og sjældne bivirkninger. Det gælder selv håndkøbsmedicin, som kan købes frit uden recept. Sjældne bivirkninger for Panodil er således nældefeber, allergisk eksem og leverskader. For Kodimagnyl er de sjældne bivirkninger hjerneblødning, hul på tarmen og gulsot. Sjældne, men alvorlige bivirkninger for p-piller er blodpropper, depression og nedsat sexlyst (hvad der jo absolut ikke var meningen). Også vaccinerne fra Johnson & Johnson og AstraZeneca kan give sjældne bivirkninger, især blodpropper for få særligt disponerede patienter, men FDA og EMA har konkluderet, at nyttevirkningerne for de mange langt overstiger risici for de få og fastholder godkendelsen. Det er jo komisk, at regeringen og dens sundhedsrådgivere ikke lader sig forvirre af kendsgerningerne, men i stedet fastholder ’kassationen’ for kunne bevare kontrollen med den vedvarende undtagelsestilstand. 

De to vacciner bør omgående stilles til rådighed for landets praktiserende læger, der i samråd med deres patienter kan afgøre, hvem der skal immuniseres og hvem der ikke skal. Dette ville medføre en voldsom acceleration af den nationale Covid-beskyttelse, så alle kan nyde højsommeren med fest og frihed, sådan som vi plejer.

LÆS OGSÅ:  Danmark lægger Grønland på affyringsrampen

SPARAFUCILE