Vold mod 62-årig cyklist

Vold i trafikken – Ågerupvej, Ågerup, Roskilde

Kl. 18.22 lørdag anmeldte en 62-årig mand fra Roskilde, at han under cykeltur ad Ågerupvej var blevet udsat for vold af en mandlig bilist, der efterfølgende var kørt fra stedet i en bil.
Den 62-årige var cyklet ad Ågerupvej mod vest og havde nærmet sig en vejchikane, hvor der samtidig kom en bil kørende bagfra. Denne bils passage havde gjort den 62-årige forskrækket og medførte en usikker kørsel, så den 62-årige fortsatte sin kørsel uden for cykelfeltet ved passage af vejchikanen.
Samtidig med den 62-åriges passage kom endnu en bil bagfra, hvor passagen af vejchikanen skete så tæt på den 62-årige, at han var tæt på at vælte og havde slået ud med en arm på grund af den usikre kørsel. Hans arm havde ramt bilen, hvorefter bilisten standsede og tog kontakt til cyklisten. Han blev ifølge sin forklaring blev taget omkring halsen af den mandlige bilist, der straks efter kørte fra stedet.
Andre beboere havde under udendørs ophold undret sig over højlydt råben fra vejen, og en beboer havde kontaktet cyklisten og derefter tilkaldt politiet.
Bilisten blev senere på aftenen identificeret som en 51-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for vold mod cyklisten. Den 51-årige blev løsladt efter afhøring til sagen, hvori han havde en anden opfattelse af hændelsesforløbet. Han kan under alle omstændigheder forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.