Ytringsfriheden i Danmark er privatiseret

Facebook vil give folketingsmedlemmer større spillerum end andre Facebook-brugere, når det handler om, hvad man må lægge ud af indhold. Det skriver Berlingske.

Det betyder, at der er nogen, der har lov at sige noget, og der er nogen, der ikke har lov at sige noget”, siger Facebooks kommunikationschef i Danmark, Peter Münster.

Aia Fog, der er formand for Trykkefrihedsselskabet, bryder ud i et grin, da hun hører om Facebooks beslutning.

Det er fuldstændig grotesk. Folketingsmedlemmer afviger jo ud fra et ytringsfrihedsperspektiv ikke fra resten af befolkningen alene i kraft af deres hverv. Den beslutning strider jo imod den helt grundlæggende ytringsfrihed, vi har i Danmark, og det er vi selvsagt imod. Det skaber et ytringsfriheds A- og B-hold og er med til at skabe en yderligere kløft mellem folkevalgte og resten af befolkningen, som er dybt usund”.

Rosa Lund fra Enhedslisten kalder det stærkt problematisk, at Facebook går ind og indskrænker ytringsfriheden: ”Det blokerer for den demokratiske debat, som vi også bruger Facebook til. Vi bruger det jo som et virtuelt forsamlingshus, og der skal der selvfølgelig også være ytringsfrihed. Det burde være sådan på Facebook, at ytringsfrihedens begrænsninger ligger der, hvor straffeloven starter”, siger hun.

24NYT: Det er ren og skær Orwell, når Facebooks arrogante kommunikationschef Peter Münster begrænser ytringsfriheden i Danmark samtidig med, at han kalder Facebook ”en platform, der vil gå langt for at beskytte ytringsfriheden som en kerneværdi”.

Det er også stærkt problematisk, at det er Facebook, som er en privat virksomhed, og ikke de folkevalgte politikere, der definerer ytringsfrihedens rammer her i landet.

Men hvem er egentlig Peter Münster?

Cand.polit. Peter Münster begyndte sin karriere som studentermedhjælper i De Radikale Venstres presseafdeling.

Peter Münster kom til Facebook i 2015 fra kommunikationsfirmaet Hill+Knowlton Strategies, hvor han var chef for public affairs og marketing.

Han har tidligere været ansat i Københavs Lufthavne samt Burson Marsteller.

Peter Münster er gift med Sofie Münster, tidligere chefkonsulent i Venstres kommunikationsafdeling og direktør for Løkke Fonden.

Sofie Münster er forfatter og stifter af NOPA, et magasin der henvender sig til forældre med børn i alle aldre.

I 2018 har Mai Mercado udnævnt Sofie Münster til formand for regeringens Opdragelsespanel under Børne- og Socialministeriet.

Parret bor i Hellebæk i Nordsjælland.

 

Kommentarer