17.500 kr. for et håndtryk med Obama

Korruption er ikke kun en decideret bestikkelse i form af et kontant pengebeløb. Korruption er også vennetjenester, nepotisme, kammerateri, lokumsaftaler og ikke mindst legaliseret misbrug af offentlige midler.

Med jævne mellemrum hører vi f. eks. om kommunale politikere og embedsmænd, der tager på dyre eksotiske studieture til fjerne lande, selv om ingen kan påvise konkrete samfundsmæssige gevinster af sådanne studierejser. Til gengæld giver de indtryk af et offentligt tag-selv-bord og mangel på omhu i omgangen med betroede skatteyderpenge.

Artiklen fortsætter under videoen…

Det seneste eksempel på et offentligt tag-selv-bord beskrives i dagens Børsen. I Kolding har Business Kolding hyret fhv. præsident Barack Obama til en times offentlig “samtale” ved et eksklusivt lukket arrangement. Det koster skatteyderne mindst 1,8 mio. kr., men aftalen er hemmelig, så offentligheden ved næppe alt.

Regningen betales dels af Kolding Kommune (som får 27 VIP-billetter), og dels af Syddansk Universitet. Universitetets udgift svarer til rundt regnet halvanden professor i et år, eller to lektorer, eller tre stipendiater.

Børsen, 3. sept. 2018

Kommentarer